Partier om Dannebrogs-ballade: ’Slap dog af’

Enhedslisten står helt alene med sin kritik af Dannebrogsflaget i Folketingssalen.

Her hænger det nye og specialdesignede dannebrogsflag i folketingssalen.

"Småligt."

"Upassende."

"Fejldiagnose."

"Selvmål."

Ordene falder som en reaktionreaktionen fra Enhedslisten efter Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, har valgt at hænge et dannebrogsflag op bag formandsstolen i folketingssalen. Ikke noget der huer Enhedslisten, der mener, beslutningen ”er tæt på magtmisbrug”.

Men den kritik får partiet nu selv kritik for fra flere folketingsmedlemmer på tværs af de politiske partier. Venstres Jakob Engel-Schmidt mener ganske enkelt, det er perfidt, når Enhedslistens præsidiemedlem Christian Juhl er ude med riven.

- Dannebrog er Danmarks flag. Flaget repræsenterer alle danskere. Uanset parti og holdning. At gøre dannebrog til genstand for politisk diskussion er både småligt og viser noget foragt i forhold til Dannebrogs historie, siger han.

Han betegner samtidig Christian Juhls kritik som ”smålig og helt upassende”. For Dannebrog bliver brugt mange andre steder end på Christiansborg, pointerer han.

- Vi bruger det til landskampe, vi bruger det som symbol på vores nationalitet. Det er hverken et aggressivt eller et symbol, der repræsenterer særlige politiske værdier, siger Jakob Engel-Schmidt.

SF'er: Selvmål

Men Christian Juhl mener vel netop det samme; at Pia Kjærsgaard bruger flaget politisk?

- Det er en total fejldiagnose. Det gør han jo kun, fordi han tillægger Pia Kjærsgaard nogle motiver, som Pia Kjærsgaard ikke har.

Også SF’s Karsten Hønge kritiserer på kritikken fra Enhedslisten. Han mener, at alene det at kritisere beslutningen, legitimerer Dansk Folkepartis særeje til Dannebrog.

- I og med han gør det til et problem, så understøtter han jo den myte. Det er en foræring og et selvmål. Dannebrog er da vores allesammens flag. Jeg ved da godt, at Dansk Folkeparti forsøger at sætte sig på det og tage monopol på det. Men det har de ingen ret til, siger Karsten Hønge.

I Dansk Folkeparti er folketingsmedlem Marlene Harpsøe også ude med riven på Twitter.

- Herligt med Dannebrog i Folketings-salen. Hvem kan dog være imod det? Nå ja, liste Ø (Enhedslisten, red.). Slap dog af, skriver hun.