Partiet Klaus Riskær Pedersen er nu klar i hele landet: 'Vi har sorteret rigtig mange fra. Hold da op!'

Med seks nye kandidater er partiets opstilling så småt på plads.

Partiet Klaus Riskær Pedersen har haft problemer med at få kvinder til at stille op for sig. Der er p.t. 15 mænd og fem kvinder opstillet for partiet, og formanden fortæller, at kun omkring 15 ud af 343 ansøgere var kvinder. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Partiet Klaus Riskær Pedersen har tilføjet seks kandidater til de i forvejen 14 opstillede kandidater og er dermed opstillingsberettiget i alle landets storkredse.

Det oplyser partiformanden af samme navn i en pressemeddelelse.

Og med 20 kandidater er partiet ved at være fuldtallige til folketingsvalget.

- I princippet er vi færdige nu, fortæller Klaus Riskær Pedersen.

- Men der kunne muligvis godt komme en eller to til, men det er mere fordi, vi har nogle huller og er lidt tyndt dækkede i et par af de store kredse som Øst- og Sydjylland.

Kandidaterne har selv kunnet kontakte partiet, hvis de ville være med og stille op, og det har 343 mennesker gjort, oplyser partiet.

Der er fem mænd og en kvinde blandt de nye kandidater, der spænder fra reklamemænd til vognmænd.

Og selvom de er kommet til så sent og tæt på et valg, garanterer partiformanden, at de får indflydelse på partiets politik.

- Alle ordførerskaber er forhandlet med spidskandidaterne, så de har stor indflydelse på deres eget område. Al politik er stemt af, først med mig, men derefter med dem selv. Alle deres idéer er inden for vores spilleplade, siger Klaus Riskær Pedersen.

Økonomisk uafhængige kandidater

pressemødet for sin opstilling fortalte den bedrageridømte finansmand, at de ville sikre, at alle kandidater var økonomisk uafhængige, så de ikke blev levebrødspolitikere.

Men den formulering var lige skarp nok, siger han nu.

- Jeg mente mere, at de ikke skulle være afhængige af, om de nu blev folketingspolitikere. Det er ikke pengepungen, der afgør det.

Men hvordan sikrer du, at de ikke bliver levebrødspolitikere?

- Det sikrer vi gennem interviews, samtaler, og samtaler sammen med de andre kandidater. Vi har sorteret rigtig mange fra. Rigtig, rigtig mange fra. Hold da op!

- Jeg håber og tror, at hvis de her kandidater ikke kan få deres politik igennem, så går de tilbage til deres liv.

Valg på vej

I meningsmålinger ligger Partiet Klaus Riskær Pedersen et godt stykke fra spærregrænsen på to procent, der afgør, om formanden og hans kandidater kommer i Folketinget.

I seneste Epinion-måling for DR ligger partiet for eksempel på 0,6 procent.

Men det er ikke noget, der bekymrer formanden.

- Det går jeg ikke så meget op i. Vi kan se, at der er en stor gruppe, der meddeler, at de overvejer os, men ikke har besluttet sig. Og det er nok fordi, der har været så meget uro om min person.

- Men jeg har en klar forventning om, at vi kommer over spærregrænsen.

Partiet går til valg på at være et rødt-konservativt parti og peger på Lars Løkke Rasmussen til det kommende valg.

De vil nu bruge tiden før valget på at møde borgerne rundt om i landet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter