Partileder har fået konstateret testikelkræft

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er i dag blevet opereret for sygdommen, oplyser han selv.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har fået konstateret testikelkræft og er i dag blevet opereret. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

En ualmindelig trist nyhed har ramt Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der er partileder for Partiet Fremad.

Han har fået konstateret testikelkræft og er i dag blevet opereret for sygdommen på Rigshospitalet. Det skriver han selv i et offentligt opslag på sin åbne Facebook-profil.

- I sidste uge fik jeg konstateret testikelkræft, og det var lidt af chok for mig og min familie. Kræft er altid en uvelkommen og ubehagelig følgesvend, men lægerne siger, at der heldigvis er rigtig gode chancer for, at jeg bliver rask igen, skriver partilederen.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille arbejder i øjeblikket på at samle underskrifter ind til Partiet Fremad, som han har stiftet sammen med Liberal Alliances tidligere politiske ordfører, Christina Egelund.

Det arbejde bliver droslet ned i de kommende uger.

- Jeg håber, at jeg snart kan vende tilbage til hverdagen igen. Den kommende tid vil jeg bruge på at blive frisk sammen med min gravide kone og vores lille datter.

- Jeg håber på forståelse for, at jeg har brug for fred og ro de kommende uger, skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Partilederen sidder i Folketinget med det mandat, han fik som medlem af Liberal Alliance. I oktober forlod han imidlertid partiet, og i november stiftede han det nye parti.

/DR Nyheder/