Partistiftere står og falder med NA

Status efter Ny Alliances første turbulente år: Hvis partiet ikke klarer skærene ved næste valg, forlader partistifterne Naser Khader og Anders Samuelsen dansk politik.

Det er Ny Alliance eller ingenting, siger partiformand Naser Khader nu. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

De er færdige med dansk politik, hvis Ny Alliance ikke overlever. Det siger de to partistiftere, Naser Khader og Anders Samuelsen, efter Ny Alliances første turbulente år.

Først gik det bare fremad i raketfart. Den 7. maj sidste år blev partiet præsenteret, og i begyndelsen mønstrede det blændende meningsmålinger. Mediedækningen var massiv helt frem til fremlæggelsen af det politiske program i slutningen af august, og partiet kom i Folketinget ved valget i efteråret.

Knald eller fald

Men valget blev ikke den tordnende succes, som der var lagt op til. Og snart åbenbarede der sig den ene ridse i lakken efter den anden. Først gik medpartistifter Gitte Seeberg, som blev løsgænger og siden Malou Aamund, som gik til Venstre.

Naser Khader og Anders Samuelsen skifter imidlertid ikke til andre partier. Det er knald eller fald med Ny Alliance understreger de.

- Jeg har satset alt på Ny Alliance. Derfor vil jeg kæmpe for partiet til sidste sekund. Jeg er kun i politik, så længe Ny Alliance eksisterer, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Anders Samuelsen er enig.

- Sådan har jeg haft det, lige siden vi startede. Dén beslutning traf jeg, da jeg forlod Det Radikale Venstre, at skulle jeg blive i politik, var det for at lave noget nyt og skabe nogle forandringer, siger han til Ritzau.

Under spærregrænsen

Siden folketingsvalget i november har Ny Alliance ligget under spærregrænsen, men Anders Samuelsen tror på, at partiet kan komme igen, hvis de tre tilbageværende folketingsmedlemmer Naser Khader, Jørgen Poulsen og Anders Samuelsen selv opnår resultater.

Ny Alliance har ifølge Naser Khader godt 1700 medlemmer før landsmødet den 24. maj. Den 25. februar blev partiets ungdomsorganisation Ung Alliance stiftet.

Facebook
Twitter