Pernille Rosenkrantz-Theil overtager Thornings kreds

Pernille Rosenkrantz-Theil bliver ny folketingskandidat i 1. kreds i København efter Thorning-Schmidt.

Pernille Rosenkrantz-Theil mangler stadig en formel godkendelse af kredsens medlemmer til en generalforsamling. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Arvefølgen er på plads efter tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har meldt ud, at hun bliver ny direktør for Save the Children International og derfor træder ud af politik.

Til at overtage 1. kreds i København indstiller kredsbestyrelsen Pernille Rosenkrantz-Theil:

- Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse i går aftes har indstillet Pernille Rosenkrantz-Theil som vores nye socialdemokratiske folketingskandidat. Pernille er en stærk kandidat, og derfor er jeg også glad for, at hun ønsker at stille op for os her i hovedstaden, siger Nina-Maria Hansen, der er formand for 1. kreds, i en pressemeddelelse.

Først skal Pernille Rosenkrantz-Theil dog formelt godkendes af kredsens medlemmer til en generalforsamling.

- Jeg er stolt over, at bestyrelsen enstemmigt indstiller mig som ny folketingskandidat efter Helle Thorning-Schmidt. København har store sociale problemer, som jeg gerne vil lægge arm med. Samtidig byder hovedstaden jo på kæmpe muligheder for fremtiden, eksempelvis som grøn vækstmotor for hele landet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil i samme pressemeddelelse.