Pernille Skipper afløser Johanne Schmidt-Nielsen som spidskandidat

Enhedslistens største stemmesluger, Johanne Schmidt-Nielsen, er ikke længere folketingskandidat.

Retsordfører Pernille Skipper har overtaget Johanne Schmidt-Nielsens eftertragtede valgkreds i København. (Foto: Martin sylvest © (c) Scanpix)

Pernille Skipper er allerede godt på vej til at overtage Johanne Schmidt-Nielsens plads som Enhedslistens spydspids og største politiske profil, og i dag kom hun endnu et skridt nærmere.

På partiets årsmøde – som er Enhedslistens øverste myndighed - har de omkring 350 delegerede netop valgt Pernille Skipper som ny spidskandidat til Folketinget, og hun afløser dermed Johanne Schmidt-Nielsen på den plads.

Det sker eftersom stemmeslugeren Johanne Schmidt-Nielsen på grund af Enhedslistens rotationsprincip ikke længere kan stille op til Folketinget.

Skipper: Det er et skulderklap

Helt konkret betyder det, at Pernille Skipper overtager Johanne Schmidt-Nielsens stensikre valgkreds i København og nu står øverst på Enhedslistens liste over folketingskandidater.

Overtagelsen af den nye valgkreds kommer i forlængelse af, at Pernille Skipper allerede sidste år slog Johanne Schmidt-Nielsen i en urafstemning om folketingskandidater.

- Det er jo op til medlemmerne, hvem der skal være hvorhenne, og derfor tager jeg det også som en anerkendelse, at jeg skal have København som min kreds, siger Pernille Skipper.

- Jeg kommer helt sikkert til at savne Fyn, hvor jeg har været kandidat i rigtig mange år og har et nært forhold til vores afdeling og øen, men nu må jeg så videre til København, og det tager jeg som et skulderklap, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen blev sikret endnu en periode i Folketinget, da tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev valg den 27. maj, hvilket fik Enhedslisten til at udskyde sit årsmøde fra starten af juni til slutningen af september.

Johanne også politisk ordfører i morgen

Det betød samtidig, at partiet først nu har vedtaget en ny liste over folketingskandidater, som nu toppes af retsordfører Pernille Skipper.

Pernille Skipper nedtoner dog snakken om, at hun nu er Enhedslistens spidskandidat og arvtager til Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er nok mere journalistsnak end det er Enhedslisten-snak, for det at være opstillet i København hænger ikke nødvendigvis sammen med at være politisk ordfører eller nogen som helst anden titel for den sags skyld, siger Pernille Skipper.

- Johanne er vores politiske ordfører i dag. Det er hun også i morgen og i overmorgen, og når folketingsgruppen en dag skal se på ordførerskaberne igen, så krydser vi den bro, siger hun.

Finansordfører falder snart for rotationsregel

Johanne Schmidt-Nielsen er den eneste af Enhedslistens nuværende 14 folketingsmedlemmer, der formelt ikke er kandidat til Folketinget længere.

Finansordfører Pelle Dragsted finder man dog først et stykke nede af listen.

Dragsted er opstillet som nummer fire for Enhedslisten i Københavns Storkreds, da han allerede ved partiets næste årsmøde falder for rotationsreglerne og ikke længere kan stille op til Folketinget.

På trods af, at Pelle Dragsted er nyvalgt folketingsmedlem for Enhedslisten, betyder hans tidligere ansættelse som partiets pressechef, at han næste år må træde tilbage som folketingskandidat.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter