Pernille Skipper efter EL-opstilling: Jeg tror, nogle vælgere har følt sig hjemløse

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper er svært tilfreds med, at partiet i 2019 vil være på at finde på stemmesedlen til europaparlamentsvalget.

Enhedslisten afholder Årsmøde i Søborg. 14. maj 2016. Pernille Skipper holder beretning. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Enhedslistens frontfigur Pernille Skipper gælder sig over dagens afstemning om en selvstændig opstilling af Enhedslisten til det kommende EP-valg endte med et ja.

- Jeg tror, at det her kommer til at styrke EU-kritikken og Eu-modstanden, det er i hvert fald det, der er håbet, siger hun.

Hidtil har Enhedslisten ladet sig repræsenterer af Folkebevægelsen mod EU i Europaparlamentet. Men de delegerede i festsalen på Grønnemose skolen i Gladsaxse stemte i dag klart ja, til at Enhedslisten fremover skal opstille som selvstændigt parti ved det kommende europaparlamentsvalg.

Og dermed fulgte medlemmerne den kurs som blandt andre Pernille Skipper har argumenteret for.

Forinden vedtagelsen havde der været en lang debat i salen, hvor både argumenter for og imod blev fremlagt. Et af argumenterne for, var at man ved at stille selvstændigt op kan samle flere vælgere.

- Når Enhedslisten tager skridtet og stiller selvstændigt op, så er det for at sørge for, at vi kan samle nogle af de hjemløse Enhedslisten vælgere, siger Pernille Skipper.

Forsat samarbejde

Stemmerne fordelte sig således, at 241 stemte for, 86 imod, men s 17 valgte ikke at stemme. Men trods det markante resultat understreger Pernille skipper, at man fortsat vil samarbejde med Folkebevægelsen mod EU.

Pernille Skipper, hvordan vil det styrke jeres kamp mod EU, at I træder ud af stærkt fællesskab mod EU?

- Vi træder ikke ud af noget fællesskab. Tværtimod. Enhedslisten er kollektivt medlem af Folkebevægelsen mod EU. Vores medlemmer er meget aktive, og det er sådan set den største gave og aktie, vi kan give, siger hun.

EU-modstanden vil ifølge hende kun blive styrket, hvis begge partier stiller op i valgforbund sammen. Folkebevægelsen mod EU har dog endnu ikke meldt ud, hvorvidt de ønsker at indgå et sådant samarbejde med Enhedslisten.

Pernille Skipper håber dog og tror, at venstrefløjen med Enhedslisten på stemmeseddelen kan hive nogle af de EU-kritiske vælgere, der enten har stemt på højrefløjens EU-kritiske partier eller slet ikke stemt:

- Forhåbentlig kan vi samle dem op, og forhåbentlig kan vi også styrke den klare venstreorienterede EU-modstand.

Facebook
Twitter