Pernille Skipper er Enhedslistens nye frontfigur

Skipper overtager posten som politisk ordfører efter Johanne Schmidt-Nielsen.

Pernille Skipper, afløser Johanne Schmidt-Nielsen som politisk ordfører for Enhedslisten. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det bliver helt som ventet retsordfører Pernille Skipper, der bliver Enhedslistens nye politiske ordfører efter Johanne Schmidt-Nielsen.

Det har folketingsgruppen netop vedtaget på et gruppemøde. Både Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen stiller op til pressemøde klokken 11.

Enhedslistens politiske ordfører er den person, som i det daglige tegner partiets politik udadtil og kan i praksis minde om en partileder eller formand. Enhedslisten har dog hverken partileder eller formand.

https://twitter.com/Enhedslisten/status/727777388713619456

Det var først i 2009, at Enhedslisten besluttede at udpege en politisk ordfører. Det er hidtil kun Johanne Schmidt-Nielsen, der har haft posten.

Pernille Skipper blev første gang valgt til Folketinget i 2011 og har især gjort sig bemærket på det retspolitiske område.

Hun var blandt andet Enhedslistens frontfigur ved folkeafstemningen om retsforbeholdet i december, hvor Enhedslisten som bekendt anbefalede et nej.

Allerede sidste år overtog Pernille Skipper pladsen som Enhedslistens spidskandidat fra Johanne Schmidt-Nielsen og er længe blevet anset for et særdeles godt bud på Schmidt-Nielsens afløser som politisk ordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører på grund af Enhedslistens rotationsregler, der betyder, at hun ikke kan genopstille ved næste folketingsvalg. Hun fortsætter dog som udlændinge- og integrationsordfører.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter