Pernille Skipper: Vi skulle have væltet Thorning

Set i bagklogskabens lys skulle Enhedslisten have trukket støtten til Helle Thorning-Schmidt, erkender partiets politiske ordfører, Pernille Skipper.

Enhedslisten begik en fejl, da man undlod at vælte Helle Thorning-Schmidts regering. Det forklarede partiets frontfigur Pernille Skipper, da hun var gæst søndag aften i ’Vi ses hos Clement’ på DR2:

- I bagklogskabens ulideligt klare lys, ja så tror jeg da, at vi skulle have gjort det. Men på daværende tidspunkt kunne vi jo ikke se mængden af ulyksaligheder for enden af tunnelen.

Vært Clement Kjersgaard fortsætter:

- Du siger, havde I vidst hvad I så fandt ud af undervejs, så siger du, at I skulle have trukket stikket på Thorning?

Skipper:

- Ja. Det skulle vi nok have gjort, ja.

Dagpengesagen skulle have kostet Thorning magten

I 2013, da tusinder af ledige stod til at ryge ud af dagpengesystemet, var Skipper næstformand i Enhedslistens folketingsgruppe. Dengang overvejede partiet, om de skulle trække støtten til SRSF-regeringen, og Pernille Skipper var personligt klar til at bryde med partiets hidtidige linje:

- Jeg synes jo Helle Thorning og Bjarne Corydon og den regering på så mange punkter gik i den stik modsatte retning af, både hvad Enhedslisten ville, og hvad de selv var gået til valg på. Det var DONG, salget af vores allesammens energiforsyning, det var mangel af løsning på dagpengene, det var da de lockoutede vores lærere, og sådan kunne man desværre blive ved.

Enhedslisten endte dog med at acceptere en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse og traf aldrig det afgørende valg om at vælte regeringen.

Pernille Skipper har tidligere afvist, at det var en fejl at lade Thornings regering fortsætte.

Men det mener Skipper altså nu, kort tid efter udmeldingen om, at hun også gerne selv stiller sig til rådighed for statsministerkandidat, hvis der tegner sig et alternativt rød-grønt flertal.

Se programmet her:

Facebook
Twitter