PET-chef går af efter halvandet år

Afgangen sker få timer før offentliggørelsen af redegørelse for myndighedernes håndtering af terrorangrebet i København.

PET-chef Jens Madsen stopper efter blot halvandet år på posten. Det har været en krævende tid, siger han.

PET-chef Jens Madsen fratræder sin stilling. Det sker efter blot halvandet år på posten som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Det har været en spændende udfordring at lede PET de sidste halvandet år. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en meget krævende stilling og har været en meget krævende periode, siger Jens Madsen i en pressemeddelelse udsendt af Justitsministeriet.

- Efter grundige overvejelser har jeg aftalt med departementschefen i Justitsministeriet og rigspolitichefen, at jeg nu vil kaste mig over nye opgaver med at udvikle dansk politi, siger han.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad den konkrete årsag til Jens Madsens uventede afgang er.

Departementschef siger tak

Justitsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, siger kortfattet i pressemeddelelsen:

- Jens Madsen har varetaget en svær opgave i en svær tid. Det skal han have stor tak for, og jeg er overbevist om, at de nye opgaver bliver et godt match for ham og for politiet.

Jens Madsen flytter 1. juni over til Politiområdet i Rigspolitiet.

Pressemøde senere i dag

Udmeldingen om PET-chefens farvel kommer dog kun et par timer før, justitsminister Mette Frederiksen (S) holder et pressemøde om terrorangrebet i København 14.-15. februar.

Her vil hun orientere om myndighedernes egen evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet, der kostede to personer livet og sårede seks betjente.

Tidligere har Kriminalforsorgen, Domstolsstyrelsen og Rigsadvokaten afleveret deres redegørelser for, hvad der skete forud for og under terrorangrebet, hvor en gerningsmand først åbnede ild mod et debatarrangement på Østerbro og siden skød en jødisk mand i det indre København.

FacebookTwitter