Peter Christensen forlader politik efter vælgerlussing

Den 40-årige sønderjyde, Peter Christensen, blev ikke valgt ind i Folketinget. Han har nu taget konsekvensen og stopper i politik.

Venstres tidligere finansordfører Peter Christensen blev ikke valgt ind i Folketinget. Han var opstillet i Sydjylland, hvor Dansk Folkeparti nærmest støvsugede stemmerne. Nu trækker han sig fra politik. (© DR Nyheder)

14 år i Folketinget blev det til for den profilerede Venstre-politiker, Peter Christensen, der nu tager konsekvensen af at være blevet fravalgt ved Folketingsvalget den 18. juni.

- Jeg har i dag givet det sidste interview som politiker til JydskeVestkysten og har sendt en mail til Venstres medlemmer. Det var lidt vemodigt at tage afsked med min kredsbestyrelse, men glæder mig til at skulle lave andet end politik, skriver Peter Christensen på Facebook.

Rigtige tidspunkt at trække sig

I den mail, han har sendt til medlemmerne af Venstre i Aabenraa Kommune, takker Peter Christensen for indsatsen i valgkampen, og så glæder den forhenværende skatteminister og politiske ordfører sig over, at Lars Løkke Rasmussen blev ny statsminister.

Men vælgernes beslutning om, at han ikke skal have endnu tur på Tinge gør, at han trækker sit kandidatur.

- Når man er medlem af Folketinget, så fylder det alt - man kan ikke være der halvt. Derfor har jeg også altid vidst, at jeg ikke ville være i politik resten af mit liv, men jeg havde naturligvis gerne været med til at give en hånd med til en smal venstreregerings udfordrende linedans. Men når nu vælgerne traf beslutningen, så er nu, det rette tidspunkt for at kaste sig over noget nyt og stoppe i politik.

Uvist, hvad fremtiden bringer

Peter Christensen blev første gang valgt i 2001 i Tønderkredsen. Han nåede i sin politiske karriere at være skatteordfører, finansordfører, politisk ordfører og skatteminister. Og var udset som kandidat til at blive finansminister i en eventuel Løkke-ledet regering.

- Det har været år med uafbrudt spænding, forandring, højt tempo, hårdt arbejde, sejre, nederlag og alt det, der gør politik til noget helt specielt, skriver Peter Christensen.

Peter Christensen har ikke fortalt til bestyrelsen, hvad han fremover vil beskæftige sig med. Men som forhenværende skatteminister og finansordfører er han godt trænet i forhandlingsteknik. Han er uddannet elektriker.