Peter Loft skal være kommunaldirektør på Bornholm

Den tidligere departementschef fra Skatteministeriet bliver øverste embedsmand på klippeøen.

Peter Loft blev kendt i en bredere offentlighed som en af hovedpersonerne i sagen om læk af skatteoplysninger om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock. (arkiv) (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, skal være ny kommunaldirektør på Bornholm.

Han efterfølger Laila Kildesgaard, der i november tiltrådte som direktør i KL.

Peter Loft har ikke nogen tidligere erfaring med at arbejde i en kommune, men han ser frem til at komme meget tættere på de mennesker, som hans job berører.

- Jeg har et grundigt kendskab til beslutningsprocesserne i regeringsapparatet og statsadministrationen, og det kan være en stor fordel som kommunaldirektør, siger Peter Loft.

Borgmester Winni Grosbøll (S) glæder sig især til at kunne trække på Peter Lofts erfaring og viden om arbejdsgangene på Christiansborg og i ministerierne.

Loft blev kendt i en bredere offentlighed som en af hovedpersonerne i sagen om læk af skatteoplysninger om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock.

Sagen endte med, at en kommission konkluderede, at Peter Loft ikke havde begået magtfordrejning, men at han havde været for tæt på behandlingen af skattesagen.

Loft blev hjemsendt fra Skatteministeriet i 2012 og har siden da fået fuld løn, selvom han ikke har arbejdet for ministeriet. Han har siden drevet selvstændig konsulentvirksomhed.

Peter Loft er kommet på Bornholm gennem mange år og har hus syd for Allinge.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter