Peter Skaarup leverer bredside til Jyllands-Posten og DR: Det er kujoneri

Det er kujoneri, når danske medier nu vil tage særlige hensyn til islam, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

- Det er kujoneri, når hensynet til én bestemt religion skal diktere, hvad der skal være nyheder, og hvad der ikke skal være nyheder, sagde Peter Skaarup i Herning. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De to store danske medier, Jyllands-Posten og Danmarks Radio, får nu et ordentligt spark over skinnebenet af Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

I sin tale på partiets 21. årsmøde i Herning kaldte han det "kujoneri, når danske medier nu vil tage særlige hensyn til islam".

Peter Skaarup henviste til, at Jyllands-Postens nye chefredaktør, Jacob Nybroe, i et interview med P1’s Mennesker og medier for nylig sagde, at avisen skal være ”mindre aktivistisk”.

Og at DR Nyheders nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, i slutningen af juli meddelte, at DR som hovedregel ikke vil bringe billeder af terrorister.

- På dagbladet Jyllands-Posten har vi nu fået en ny chefredaktør, som ikke vil rapportere så meget om islam, og som synes, at det var en fejl at udgive de sjove Muhammedtegninger.

- Så er der DR, hvor en af toplederne har en lønpakke på 2,3 millioner kroner årligt. 2,3 millioner kroner fra licensbetalerne. Denne DR-chef lagde for nylig op til, at nu skal DR ikke længere vise så mange billeder af islamistiske terrorister – for disse billeder kunne jo inspirere andre ”tosser”, som han sagde, lød det fra Skaarup.

Han mener, at det er en helt forkert tankegang "at lave helt særlige regler for islam".

- Medierne skal være frie. Medierne skal være uregerlige; de skal være sprælske. Jo tak: Det går så ofte ud over os DF’ere. Men hellere dét end en dyne af selvcensur og kujoneri, sagde Peter Skaarup:

- Det er kujoneri, når hensynet til én bestemt religion skal diktere, hvad der skal være nyheder, og hvad der ikke skal være nyheder.

Facebook
Twitter