Pia Christmas-Møller: Man kan ikke true mig

Pia Christmas-Møller har i dag endegyldigt udmeldt sig af Det Konservative Folkeparti, erfarer DR Nyheder. - Man kan ikke true mig, siger hun, efter at Bendt Bendtsen havde truet hende med eksklusion.

Efter 33 års medlemskab af De Konservative har Pia Christmas-Møller meldt sig ud. (Foto: DR © DR)

Pia Christmas-Møller har i dag endegyldigt udmeldt sig af Det Konservative Folkeparti, erfarer DR Nyheder.

Den tidligere politiske ordfører for de konservative forlod i skuffelse den konservative folketingsgruppe i december - skuffelsen skyldtes, at hun efter valget den 13. november blev fyret fra posten som politisk ordfører. MediaLinks:

Lige nu står Pia Christmas-Møller i centrum for et højspændt drama, da hun er forfatteren til et forslag til vedtagelse, som har samlet oppositionen til et flertal uden om regeringen i asylpolitikken.

Det fik tidligere i dag den konservative formand, Bendt Bendtsen, til at true Pia Christmas-Møller med eksklusion fra partiet. Men nu er hun kommet ham i forkøbet og har meldt sig ud.

- En ting er helt sikker: Man kan ikke true mig. Og jeg har formet mit forslag til vedtagelse på en måde som jeg mener er rigtig, og det forslag vil blive fremsat i morgen, siger Pia Christmas-Møller til DR Nyheder.

- Der er intet i forslaget til vedtagelse, som Det Konservative Folkeparti og regeringen ikke har sagt tidligere, understreger Pia Christmas-Møller.

- Udskriver de valg, vil det alene handle om bindingen til Dansk Folkeparti, mener hun.