Pia Christmas støtter 2020-planen

Løsgængeren Pia Christmas Møller giver regeringens 2020-plan sit blå stempel. Per Ørum vil også med i aftale.

Pia Christmas-Møller giver sin støtte til 2020-planen. (Foto: DR © DR)

Regeringen behøver i første omgang ikke at bekymre sig synderligt om særkrav og fodnoter fra hverken Liberal Alliance eller Kristendemokraterne under de kommende forhandlinger om 2020-planen.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller giver nemlig på forhånd 2020-planen sit blå stempel og sikrer derved VKO-blokken det afgørende 90. mandat.

- Jeg er meget positiv over for 2020-planen, som den ser ud nu, siger Pia Christmas-Møller.

Ingen ultimative krav

Og hun går skridtet videre:

- Jeg har ingen ultimative krav til forhandlingerne. Det er klart, at der kan ske ting og sager under forhandlingerne, der kan ændre billedet, men i udgangspunktet er der ingen større hindringer i vejen for min støtte til 2020-planen, siger Pia Christmas-Møller.

Dermed kan hun skubbe Kristendemokraternes enlige repræsentant i Folketinget, Per Ørum Jørgensen, ud i mørket.

Familielivskonto

Han kommer til forhandlingerne med et krav om en familielivskonto, der giver mulighed for at forlade arbejdsmarkedet i korte perioder for at prioritere familien.

Udsigten til konkurrence om at blive den måske sidste og afgørende stemme får dog ikke Per Ørum Jørgensen til at ændre sin forhandlingstaktik.

- Det er kun positivt, at andre vil lege med. Men Pia Christmas-Møllers udmelding ændrer ikke noget ved, at vi fastholder vores krav til en aftale, siger Per Ørum Jørgensen.

Ud over kravet om en familielivskonto afviser han at lægge stemme til en afskaffelse af efterlønnen.

De kristelige og LA

I stedet er Per Ørum Jørgensen ligesom DF positiv over for, at man fremover kun kan få efterløn, hvis man har været 40-år på arbejdsmarkedet.

Liberal Alliance kan også ende med at lægge de afgørende stemmer til en aftale.

Partiet har klart meldt ud, at man ikke finder 2020-planen vidtgående nok, men at det trods alt var "1000 gange bedre" end oppositionens bud på en genopretning af økonomien.

Facebook
Twitter