Pia fik fødselsdagsknus af Fogh

I anledning af Pia Kjærsgaards 60 års fødselsdag gav statsminister Anders Fogh Rasmussen hende et ordentligt knus - i fuld offentlighed. Som han sagde: Det gør vi ikke så tit.

Fotografiet kunne hedde "Efter knuset". Muligvis smiler Anders Fogh Ramussen og Pia Kjærsgaard over Richard Ragnwalds optræden med "Kære lille Pia". (Foto: © Simon Bohr, Scanpix)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen stod ved sine varme følelser til Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, da han fejrede hendes 60-års fødselsdag ved en receptionen på Christiansborg.

- Jeg vil gerne give dig et knus. Det gør vi ikke så tit. Nu gør vi det i fuld offentlighed, sagde han.

Blandt de øvrige gæster sås blandt andre Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, den radikale gruppeformand, Marianne Jelved, og den konservative Bendt Bendtsen.

En succes

I sin tale til Pia Kjærsgaard kom Anders Fogh Rasmussen ind på, at uanset hvem man er, så kan man ikke komme uden om Kjærsgaards succes.

Statsministeren henviste til, at ingen anden dansk politiker i efterkrigstiden har formået at dele danskerne og vække så stærke følelser. En succes som er bemærkelsesværdig, fordi hun ikke er produkt af traditioner, organisationer eller bagland.

- Du repræsenterer med din person nogle grundlæggende træk i den danske folkekarakter. Men paradokset er, at du med dine stærke holdninger på nogle væsentlige områder udfordrer den konsensus, som også er en del af den danske tradition. Du er ikke bleg for at fyre kraftige holdninger af. Derfor er du også jævnligt selv udsat for hårde angreb, også personlige angreb, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Næse for hvad der rører sig

Ifølge statsministeren skyldes Pia Kjærsgaards succes, at hun er en almindelig person, som taler direkte til almindelige mennesker med almindelige problemer. Og at Dansk Folkepartis formand har "næse for", hvad der rører sig i befolkningen.

Anders Fogh Rasmussen nævnte også sin egen opgørelse af artikler, i de seneste fem år, hvor Pia Kjærsgaard har kritiseret VK-regeringen.

Det er sket 1130 gange. I de 617 har hun været kritisk over for Venstre, i 513 over for De Konservative.