Pia K: Bødskov kan ikke længere fungere som minister

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er chokeret over justitsminister Morten Bødskovs indrømmelser.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard mener ikke, at Morten Bødskov (S) kan fortsætte som minister efter mandagens afsløringer.

Mandag aften undskyldte justitsminister Morten Bødskov (S), at han havde misinformeret Folketingets Retsudvalg i forbindelse med aflysningen af udvalgets tur til Christiania i 2012.

Sagen drejer sig om, at ministeren i 2012 gav en falsk forklaring på, hvorfor begivenheden ikke kunne gennemføres. I virkeligheden drejede det sig om en fortsat uspecificeret trussel mod Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

- Man må jo knibe sig i armen, når man hører sådan noget som det her. Det minder jo om surrealistisk teater. Det kan ikke passe, at det er dagens politiske Danmark, siger hun til DR.

Skal sidde med i retsudvalget

Morten Bødskov skal tirsdag i samråd i Retsudvalget, hvor han skal forsvare sig over for det udvalg, han nu har indrømmet at have misinformeret.

- Én ting er det, han har gjort over for mig, og det er slemt nok. Men det værste er, at han har løjet over for Folketinget. Det kan man simpelthen ikke som minister, siger Pia Kjærsgaard.

Grundet sin særlige interesse i sagen har hun lånt en af Dansk Folkepartis pladser i Retsudvalget, så hun kan sidde med i tirsdagens samråd.

- Jeg har selvfølgelig en særlig interesse i, hvad der kommer til at foregå, siger Pia Kjærsgaard.

Forlanger afgang

Pia Kjærsgaard har tidligere forlangt Morten Bødskovs afgang og mandagens afsløringer understreger den holdning.

- Jeg kan slet ikke se, hvordan han nogensinde vil kunne fungere som minister igen. Han har i lang tid ikke haft min tillid og hans opførsel i denne sag er ganske enkelt uacceptabel, siger hun.

Oppositionen har allerede meldt ud, at de støtter et mistillidsvotum mod Bødskov. Dermed vil det efter samrådet være op til Enhedslisten, om han kan fortsætte.