Pia K: De fremmede skal tale dansk på gaden

Dansk Folkepartis værdiordfører vil gerne have indvandrere til at tale dansk, når de opholder sig i gadebilledet.

I dag udkommer Pia Kjærsgaards selvbiografi 'Fordi jeg var nødt til det'.

Bogen indeholder personlige fortællinger fra hendes eget liv, ligesom hun i bogen fremfører en del af sine synspunkter. Et af synspunkterne er, at indvandrere skal tale dansk, når de opholder sig i bybilledet.

- De fremmede må også gerne have deres egen kultur. De må for min skyld også gerne bo i lejligheder med mærkelige gulvtæpper og spise fremmedartet mad, men de skal ikke tvinge mig til at spise det, og når de går på gaden, synes jeg, at de skal tale dansk, skriver Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard i sin bog.

I går aftes var hun så i Deadline, hvor hun overfor Martin Breum gentog den pointe.

- Ja, det synes jeg så sandelig også, de skal. De bor i Danmark. De lever i det danske samfund. Hvorfor er det ikke dansk, vi skal høre på gaden?, spurgte Pia Kjærsgaard.

Fint med tosprogede

I interviewet kommer det også frem, at Pia Kjærsgaard ikke har et problem med, hvis indvandrere holder fast i deres eget sprog. Det skal bare ske indenfor hjemmets fire vægge.

- Altså, jeg synes det er ganske fint, at de bevarer deres modersmål. At de i deres hjem - netop for at være tosprogede - kan deres modersmål. Men når de er ude i det danske samfund, når de går på gaden, er på skolerne og på arbejdspladserne, så taler de naturligvis dansk, sagde hun i Deadline på DR2 i går aftes.

Du mener altså, at indvandrere skal tale dansk, når de går på gaden. Er det også, når de går mand og kone imellem?

- Ja. Jeg synes, det er højst ejendommeligt, når man bevæger sig rundt i bydele i Danmark, hvor der helt klart er en fremmed kultur. Hvor der er forretninger, som bestemt ikke har danske indehavere. Hvor der er en anderledes påklædning, og hvor man eksempelvis også hører arabisk. Jeg synes, man skal være dansk i Danmark, og at man skal tale dansk i Danmark - også når man går på gaden.

Se et længere klip fra interviewet med Pia Kjærsgaard fra Deadline torsdag aften i toppen af artiklen.