Pia K. er rasende: Lykketoft ser ned på sit fædreland

Mogens Lykketoft langer i en tale ud efter de fleste politiske kolleger. Lars Løkke (V) er en "svindler", mens Thornings regering var "talent- og profilløs"

Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) er én af de politikere, som kommenterer på Mogens Lykketofts lækkede fødselsdagstale. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

- Her taler en mand langt klogere end andre, en mand der fra sit elfenbenstårn i New York kigger ned på sit lille fædreland, skriver Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), på Facebook.

De rasende reaktioner står i kø, efter Berlingske mandag aften skrev om den tale, Lykketoft gav ved sin egen 70-års fødselsdag.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10154099377364384&id=33510214383

I den kalder han Thorning-regeringen var "talent- og profilløs". Lars Løkke Rasmussen (V) er en "lille svindler", og hans regering udgøres af nogle "dybt usympatiske personer på nøgleposter" og fører en "dybt utiltalende politik".

Og det fik ikke kun Pia Kjærsgaard til tasterne.

- Hvem har egentlig glæde af at private bemærkninger offentliggøres? Ikke demokratiet. Ikke politikerne, skriver Søren Pind (V) på Twitter.

https://twitter.com/sorenpind/status/691711748018196484

Men Lykketoft langer også ud efter sine egne socialdemokrater, som tabte regeringsmagten til Venstre ved valget i 2015.

- Det er sørgeligt, at den forrige regering var så talent- og profilløs at den banede vejen tilbage for den lille svindler, der nu er statsminister, stod der i talen.

Men Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, afviser kritikken.

- Jeg mener, at SR-regeringen lavede et stort stykke arbejde for at få Danmark ud af krisen, og at vi bestemt kan være den indsats bekendt. Derfor kan jeg slet ikke genkende den beskrivelse, som Lykketoft kommer med, siger Wammen til Berlingske.

DR Nyheder har mandag aften kontaktet en stribe S- og V-politikere samt Folketingets formand for kommentarer. Men desværre uden held.

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1549916775322802

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk