Pia K.: Kaffe med Bendt skal være stærk og sort

Det er ikke den radikale hofdrik, caffé latte, Bendt Bendsen skal diske op med, når Pia Kjærsgaard kommer til kaffeslaberads en af dagene. For DF's leder kræver, at den konservative ditto træder i karakter, hvis den seneste tids stridigheder skal bilægges.

Pia Kjærsgaard skal have god, stærk, sort kaffe for at blive glad igen. (© Scanpix)

Dansk Folkeparti er fortsat utilfreds med, hvad partiets leder, Pia Kjærsgaard, ser som konservativ flirten med De Radikale og nedgørelse af hendes eget parti.

Partiformanden er dog klar til at takke ja til en invitation fra sin konservative kollega, Bendt Bendtsen, der vil invitere Pia Kjærsgaard på en kop kaffe for at bilægge striden.

Jeg gider ikke drikke caffé latte

- Jeg siger altid pænt tak, når en minister indbyder, men jeg gider ikke drikke caffe latte, og det har jeg på fornemmelsen, at Bendt Bendtsen mest tænker på med sine nye radikale venner. Det skal være en god, stærk, sort kaffe, siger Pia Kjærsgaard til Ritzaus Bureau.

Hun ønsker i stedet, at vicestatsminister Bendtsen følger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), som tirsdag understregede, at hans ministre skal huske på, at Dansk Folkeparti udgør det stemmemæssige grundlag for regeringen.

- Vi havde ikke denne regering og en borgerlig regering, medmindre vi aktivt blev støttet af Dansk Folkeparti, sagde Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige pressemøde.

Burde være taknemmelige

Pia Kjærsgaard og hendes parti undlod da også at fælde den konservative transportminister, Flemming Hansen, da partiet senere tirsdag havde chancen under en forespørgselsdebat i Folketinget. Ligesom partiet også for nylig undlod at vælte en anden konservativ minister, forbrugerminister Lars Barfoed. Folkepartiets støtte til de konservative ministre er imidlertid ikke blevet modtaget med tilpas taknemmelighed, mener Pia Kjærsgaard.

- Når man oplever, at man efter at have givet dem en hjælpende hånd i forhold til forbrugerministeren, der har gjort sig så umulig, at han er tæt på at blive fældet, bagefter oplever at blive nedgjort, bagtalt og hånet af De Konservative over for pressen. Så synes jeg, at jeg har ret til at sige, at nu er det slut. Det vil vi ikke acceptere længere, siger Pia Kjærsgaard, der fastholder, at det nu er op til Bendt Bendtsen, hvis stridighederne skal bilægges.

- De er årsagen til konflikten, så de må også løse den. Bendt Bendtsen har rodet sig ud i det her, og jeg vil ikke rodes ind i hans problemer, siger Kjærsgaard.

- Vi har et glimrende samarbejde

Bendt Bendtsen undrer sig over angrebet, men fastholder, at regeringen og Dansk Folkeparti har et godt samarbejde.

- Jeg er forundret over Pia Kjærsgaards udtalelser på det her område, og det er ikke den stil, jeg har. Men når det er sagt, så har vi jo imellem regeringen og Dansk Folkeparti et godt samarbejde i det daglige. Vi har lavet forlig på skoleområdet, retsområdet og udlændingerområdet. Vi har fået gennemført en del af vores politik, og det har Dansk Folkeparti også, så jeg synes, vi har et glimrende samarbejde, siger Bendt Bendtsen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532eda97a11f9d13d0d4b402

Facebook
Twitter