Pia K: Vi er de ægte socialdemokrater

Vi er nutidens ægte socialdemokrater og konservative. Sådan lød det fra Pia Kjærsgaard på DF's årsmøde, hvor hun talte om, at partier fra højre og venstre forsøgte at efterligne DF.

Vi så rigtigt, da vi satte danskheden og patriotismen øverst på dagsordenen, sagde Pia Kjærsgaard. (Foto: © DR, DR)

Vi er nutidens ægte socialdemokrater og konservative. Sådan lød det fra Pia Kjærsgaard på DF's årsmøde, hvor hun talte om, at partier fra højre og venstre forsøgte at efterligne DF.

DF-formanden gjorde meget ud af, at understrege, at det var Dansk Folkeparti, som så rigtigt, da partiet satte danskheden og patriotismen øverst på dagsordenen. Og det er noget, som partiet også fremover skal blive ved med at fokusere på.

- Jo, vi så rigtigt. Og folket er med os. Partier fra højre og venstre gør nu alskens krumspring for at følge trop og kopiere DF's fortræffeligheder. Det er rendyrket copycat. Men de skal være velkomne.

- De andres kramme-tilbøjeligheder er jo helt fantastisk. Det er nemlig udtryk for den kraft, hvormed Dansk Folkeparti har ramt landet især siden 2001, sagde Pia Kjærsgaard under store klapsalver.

Socialdemokrater har glemt arven

Årsmødet i Herning kommer, efter hele 88 procent af Dansk Folkepartis lokalformænd netop har defineret sig selv om et sådan midterparti, mens 66 procent ønsker, at partiet skal samarbejde med en eventuel S-SF-regering.

Ifølge Pia Kjærsgaard har Socialdemokraterne glemt, hvem de er.

- Socialdemokratiet forglemte sig selv engang i midten af 1900-tallet. Det gamle "Gør din pligt, kræv din ret" blev til en rettighedstankegang, en forsømmelse imod, at den stærke, den velstillede, den dygtigste og den kompetente gør sin pligt - hjælper andre, bidrager til fællesskabet - og først derefter ser på sine rettigheder, sagde Dansk Folkepartis formand.

Rodet samarbejde

I dag kalder Pia Kjærsgaard S-SF-samarbejdet for en "rodebutik", hvor de to partier ikke blot er afhængige af De Radikale men også Enhedslisten. Og der stopper det ikke.

- Vi har en situation, hvor Helle Thorning-Schmidt vil være statsminister. For at blive det er hun nødt til at være handskedukke for Villy Søvndal. Og bag Søvndal står de sidste forsvarere for Sovjetunionen, den danske kommunismes grå eminence, Ole Sohn.