Pia K. vil følge i Schweiz' fodspor

Dansk Folkeparti vil forbyde minareter på moskeer herhjemme, akkurat som Schweiz netop har besluttet. Der findes ikke moskeer med minareter i Danmark.

Hurra for Schweiz! Med de ord lykønsker Pia Kjærsgaard (DF) landet med, at befolkningen ved en folkeafstemning søndag dømte minareter ude af Schweiz. En minaret er det slanke bønnetårn på en moské, hvorfra der indkaldes til bøn.

- Det er fremragende, at man kan have folkeafstemninger, hvor folk giver deres mening til kende. Med udgangspunkt i den aktuelle sag vil Dansk Folkeparti stille et forslag i Folketinget om at få spørgsmålet til folkeafstemning herhjemme også, siger Pia Kjærsgaard.

Søndag gik borgerne i Schweiz til stemmeurnerne for at tage stilling til om landets fire minareter skal forbydes. Det mente et flertal på 57,5 pct. af stemmerne.

Ingen moskeer med minareter herhjemme

Forinden havde det højrepopulistiske Schweizisk Folkeparti (SVP), som er landets største parti, indsamlet de 100.000 underskrifter, der ifølge schweizisk lov baner vej for en folkeafstemning om et givent spørgsmål.

Både regeringen og parlamentet har tidligere afvist SVP's forslag med den begrundelse, at det er i strid med forfatningen, religionsfriheden og landets langvarige tradition for tolerance. Også FN's menneskeretsorganisation har udtrykt bekymring.

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti mener, at også Danmark bør tage stilling, og det bør frygten for en ny Muhammedkrise ikke stå i vejen for.

Der findes endnu ikke moskeer herhjemme med minareter. Alligevel er det nødvendigt at tage emnet op, mener partilederen videre:

- Vi er skeptiske over for planerne om stormoskéer herhjemme og vi tror, at en stor del af vælgerne også er det.

Facebook
Twitter