Tema Anker Jørgensen er død

Pia Kjærsgaard: Alle var på fornavn med Anker

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, mindes en jordnær og folkelig Anker Jørgensen.

Mine tanker går til Anker Jørgensens familie og nære, siger Pia Kjærsgaard. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, skriver i en udtalelse, at hun har modtaget nyheden om tidligere formand for Socialdemokraterne og tidligere statsminister Anker Jørgensens død med vemod.

Han sov søndag stille ind omgivet af sin familie. Anker Jørgensen var statsminister i flere omgange fra 1972 til 1982 og formand for Socialdemokraterne fra 1972 til 1987.

Anker Jørgensen er død

Tidligere statsminister, Anker Jørgensen, døde søndag, d. 20. marts 2016, 93 år gammel. Han var statsminister fra 1972-1973 og fra 1975-1982 og var formand for Socialdemokratiet fra 1973-1987. Anker Jørgensen bliver begravet fra Grundtvigs Kirke i København, lørdag d. 2. april.

Gå til tema

- Det er med stor vemod, at jeg har modtaget budskabet om, at forhenværende statsminister Anker Jørgensen er død i dag. Mine tanker går til Anker Jørgensens familie og nære.

- Anker Jørgensen havde et langt og godt liv og var en folkets mand, som alle var på fornavn med, skriver Pia Kjærsgaard, stifter af Dansk Folkeparti og formand for Folketinget.

Pia Kjærsgaard nævner specifikt Anker Jørgensens personlige facon og hans folkelighed.

- Han var en klassisk arbejder og fagforeningsleder, som forblev tro mod sine idealer hele sit liv. Som statsminister takkede han nej til at bo på Marienborg. Han foretrak at blive i sin treværelses lejlighed på Borgbjergsvej i Sydhavnen.

- Han var meget jordnær og vil derfor altid blive husket som folkets Anker, skriver Pia Kjærsgaard.

/ritzau/