Pia Kjærsgaard: Det er helt uhørt, at hun tog babyen med i salen

'Det er nærmest, som om at sagen er ved at udløse tredje verdenskrig', siger Folketingets formand om babybesøg i folketingssalen.

(Arkiv) Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), holder fast i sin beslutning om, at Mette Abildgaards baby ikke måtte være i folketingssalen. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

På trods af at flere politikere fra begge fløje af Folketinget i dag udtrykker undren over, at Mette Abildgaard (K) blev bedt om at forlade folketingssalen med sin baby, så holder Pia Kjærsgaard (DF) fast i, at det var den rigtige beslutning.

Det siger Folketingets formand oven på en dag, hvor historierne er nået ud til en række store internationale medier heriblandt New York Times og The Guardian.

- Jeg synes ikke, at folketingssalen er for børn. Vi kan ikke skrive direkte, at børn, hunde eller babyer ikke skal være i folketingssalen. Vi er nødt til at forholde os til den overordnede linje og holdning om, at der skal være værdighed og respekt om folkestyret, siger Pia Kjærsgaard.

Det var den konservative gruppeformand, som selv fik historien til at eksplodere, da hun i går skrev på Facebook, at hun havde fået besked fra en folketingssekretær, om at datteren, fem måneder gamle Esther Marie, ikke må være i salen under en afstemning.

- Det overraskede mig noget, at formanden reagerede på den måde. Jeg har tidligere set danske kvindelige politikere have spædbørn med i salen. Jeg ved, at Ellen Trane Nørby har gjort det, jeg ved, at Laura Lindahl fra Liberal Alliance har gjort det, og mig bekendt er der ikke nogen af dem, der er blevet smidt ud af folketingssalen, siger Mette Abildgaard.

Mette Abildgaard med datteren Esther Marie. (© dr)

Pia Kjærsgaard: Det er helt uhørt

Folketingets formand mener, at sagen er blæst helt ud af proportioner og fastslår, at hun bad folketingsektretæren om stille og roligt at vise Mette Abildgaard ud af salen med sit barn.

- Jeg troede, at det var en helt stille sag, og nu er det nærmest som om, at det er ved at udløse 3. Verdenskrig, siger Pia Kjærsgaard, der undrer sig over den konservative gruppeformands beslutning om at tage sin datter med i salen.

- Det er helt uhørt, at en konservativ gruppeformand tager sin baby med ned til en afstemning i Folketingssalen. Det næste bliver, at der skal ammes, som man også ser nogle steder. Der må jeg sige, at jeg synes, at vi må sige fra.

I Folketingets ledelse er I ikke enige i denne her sag. Næstformand Christian Juhl (EL) har udtrykt støtte til Mette Abildgaard, så hvordan vil du sikre, at der kommer nogle klare regler, så det ikke afhænger af, hvem der er på arbejde?

- Christian Juhl har meget ofte andre holdninger end os andre her i præsidiet. Han er også meget ivrig for at komme ud med sine holdninger i stedet for at diskutere dem i præsidiet. Vi tager det op på næste præsidiemøde, og jeg er overbevist om, at de andre medlemmer er enige med mig. Det forventer jeg, siger hun.

Se klippet, hvor Mette Abildgaard bliver bedt om at forlade salen:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk