Pia Kjærsgaard sammenligner Enhedslisten med Pol Pot

Pia Kjærsgaard trækker i sit nyhedsbrev en linje fra diktatoren Pol Pot til Enhedslistens Per Clausen.

Pia Kjærsgard trækker i sit nyhedsbrev en linje fra diktatoren Pol Pot til Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen,

- Ja, indholdssiden blev jo ikke udfoldet ret meget. Altså spørgsmålet om, hvad det er for en krise, vi står over for, og hvad den kræver af løsninger.

Sådan siger Per Clausen til Information i dag om søndagens fire siders artikel i Berlingske (kort netversion), der midt i sommerferien har skabt fornyet debat om Enhedslistens bebudede revolution.

I en artikel på ekstrabladet.dk beroliger Clausen Socialdemokraternes fungerende politiske ordfører, Benny Engelbrecht, med, at ingen bliver skudt i den kommende revolution:

- Jeg har nævnt, at der har været mange fredelige revolutioner. Kasserollerevolutionen i Island efter landets store krise, for eksempel. Anders Foghs grønne revolution, som folk bare ikke rigtig troede på. Den teknologiske revolution... Men jeg har konstateret, at journalister overspiller ordet, siger gruppeformand Per Clausen.Clausen: Nu er vi jo ret trodsige...Pia Kjærsgaard er imidlertid ikke beroliget. Hun har givet sit ugentlige nyhedsbrev titlen 'Fra Pol Pot til Per Clausen' med henvisning til den cambodjanske diktator med to mio. liv på samvittigheden.

- Det nærmeste, man kommer Enhedslistens idealsamfund er muligvis Cambodja/Kampuchea under massemorderen Pol Pot, hvis 'røde khmerer' naturligvis også havde deres tilhængere på den danske venstrefløj, og som på kun fire år myrdede og torterede cirka 1,7 millioner mennesker i perioden 1975-1979, skriver Pia Kjærsgaard i dag.

Dansk Folkepartis formand undrer sig om muligt endnu mere over, at det først er nu, ledende socialdemokrater (gruppeformand Henrik Sass Larsen) afskriver Enhedslisten som ekstrem.

- Men hvorfor hørte man ikke mere om det i valgkampen? Det talte hverken Socialdemokratiet, de radikale eller Socialistisk Folkeparti om i valgkampen, for man skulle jo bruge stemmerne.

Men det bliver næppe hverken Pia Kjærsgaard, Henrik Sass Larsen eller Berlingske, der påvirker Enhedslisten til at fjerne 'revolution' fra partiprogrammet.

- Nu er vi jo ret trodsige i Enhedslisten og vil ikke bankes på plads, så jo mere de borgerlige skælder ud over ordet, jo større sandsynlighed er der nok for, at det overlever gennemskrivningen af programmet, siger Per Clausen til ekstrabladet.dk.

Facebook
Twitter