Pia og Villy skaber panik i regeringen

De to folkepartier vil sammen med Socialdemokraterne indføre minimumsstraf på et års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Det skaber tilsyneladende panik hos regeringen.

Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard går nu sammen om at skærpe straffen for ulovlig våbenbesiddelse. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard og SF's Villy Søvndal går nu sammen og skaber et utraditionelt flertal uden om regeringen.

De to partier vil sammen med Socialdemokraterne indføre minimumsstraf på et års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Den nye lov skal skræmme banderne og være med til at stoppe skyderierne i gaderne.

- Et flertal er et flertal, og det her kan vel være med til at presse regeringen til at vågne op, siger Pia Kjærsgaard, der i dag fremlagde beslutningsforslaget i Folketinget.

Vrede og panik

SF's leder Villy Søvndal har tidligere foreslået nøjagtig den samme minimumsstraf, og det blev han revset for af enkelte medlemmer af SFs folketingsgruppe, der ikke tror, strengere straffe hjælper.

Men i dag siger Villy Søvndal: - Jeg stemmer for forslaget fra Dansk Folkeparti, og det tror jeg, hele SF gør. Vores linie ligger fast, selv om vores medlemmer jo godt kan have forskellige holdninger.

Dermed er der et flertal uden om regeringen, og det har skabt vrede og panik, erfarer DR Nyheder: - Det er domstolene, der afgør straffenes længde - ikke Folketinget, siger en vred retsordfører for de konservative, Tom Behnke.

Facebook
Twitter