Pia Olsen Dyhr: Dansk Folkeparti havde ret

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, erkender søndag aften i Vi ses hos Clement, at Dansk Folkeparti i mange år har haft ret i sin kritik af patriarkalske indvandrermiljøer, men at deres løsninger har været forkerte.

Dansk Folkeparti havde ret i diagnosen, men ikke i medicinen.

Sådan lyder det søndag aften i Vi ses hos Clement fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr, der erkender, at Dansk Folkeparti i mange år har været på forkant med at pointere problemer i ligestillingen mellem kønnene i bestemte dele af integrationen.

- Dansk Folkeparti har jo ret i nogle af de ting, de har været ude at kritisere. Problemet er bare, at de løsninger og svar, de kommer med, slet ikke står mål med det, jeg ønsker, siger hun.

Den melding kommer efter, at Pia Olsen Dyhr i mandags i Jyllands-posten kritiserede venstrefløjen og feministkredse for ikke at turde gå åbent ind i debatten om sammenhængen mellem kultur, etnicitet og seksuelle overgreb.

Forskellige løsninger

Allerede i 2002 kritiserede Dansk Folkepartis daværende formand, Pia Kjærsgaard, venstreorienterede for at være ”tavse og stumme,” når det kom til at tage kampen om ligestilling i indvandrermiljøer.

Ifølge Pia Olsen Dyhr havde Pia Kjærsgaard også allerede dengang ret i, at der skulle gøres noget ved problemerne, men den daværende DF-formands bud på løsninger var og er forkerte.

- Hendes løsning er, at vi skal lukke grænsen og lave grænsebomme. Min løsning er en anden, hvis vi ikke skal have et dem og et os. Det er det, der er afgørende for mig, og så er vi nødt til at adressere de problemer, der er, siger hun.

Der er forskel på kritikken

Pia Olsen Dyhr gjorde i sin kritik af venstrefløjen opmærksom på, at piger i dele af indvandrermiljøet ikke må komme på lejrskole med deres klassekammerater eller gå med deres brødre til fest.

Men også det problem pegede Pia Kjærsgaard på allerede i 2007, hvor hun pointerede nødvendigheden af at skride ind og ikke lade stå til. Men der er ifølge SF-formanden en forskel.

- Pointen er jo, at det her handler ikke om muslimske piger. For mig handler det ikke om religion, hudfarve eller etnicitet. For mig handler det om, at man i forstokkede indvandrermiljøer ikke får lov til at deltage i de aktiviteter, som skolen har. Og det kan godt være, at man er muslim, men man kan også have en anden religion, siger hun.

Lærere og pædagoger skal have håndtag

Helt konkret vil SF-formanden give pædagoger, skolelærere, politiet og de sociale myndigheder nogle ”håndtag” til at håndtere ligestillingsproblemer i indvandrermiljøer.

Hun mener nemlig, at mange i dag holder sig tilbage fra at gribe ind i familier med problemer, fordi der ikke er blevet kigget på, hvad de i virkeligheden har af muligheder.

- Det er blandt andet, at når man laver læseplaner for eleverne, så stiller man også krav til, at de er en del af et større forløb, hvor man kommer ud på Thorvaldsens museum og ser nøgne mænd for eksempel. Det skal man deltage i for at være en del af det her hold på skolen, siger Pia Olsen Dyhr.

- Min pointe er ikke, at alle skal på museum og se nøgne mænd. Men det er det der med at blive en del af dansk kultur og dansk kulturbillede. Og det mener jeg, at vi skal pålægge i skolen.

Se Vi ses hos Clement i aften på DR2 klokken 21.30.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1102015423182314

Facebook
Twitter