Pia Olsen Dyhr: DSB skal bøde for stillestående tog

DSBs mange parkerede tog på Kystbanen er ikke tilfredsstillende, slår ny trafikministeren fast.

Den nytiltrådte trafikminister, Pia Olsen Dyhr (SF), er enige med de danske pendleres hårde kritik af DSBs indsats på Kystbanen, hvor op til 16 togsæt sommeren over har holdt stille.

Hvilket blandt andet har medført propfyldte tog.

- Indsatsen er ikke tilfredsstillende. Ikke når man tager så mange tog ud af driften. Og jeg kan godt forstå pendlernes frustration. Derfor har vi også sagt til DSB, at sådan kan det ikke være, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Syv togsæt er parkeret ulovligt

DSB Vedligehold, der står for at reparere de tog, som kører på Kystbanen- må ifølge kontrakten med den danske stat maksimalt have ni togsæt på værksted ad gangen.

Som en konsekvens af de mange stillestående tog vil trafikministeren nu stramme tøjlerne over for DSB.

- De skal betale bod, hvis de tager mere end seks tog ud til vedligehold. Jeg kan på stående fod ikke huske den eksakte bod. Men der er tale om ret mange penge. Så det er ikke for sjov.

Olsen Dyhr indkalder DSB til møde

Hun har indkaldt DSB Ørestad til et møde i næste uge, hvor hun vil gøre det klart, at der skal ske forbedringer og findes løsninger.

- For det er jo ikke kun i sommerperioden, at vi ser problemer. Det er desværre også noget, vi har set over længere tid. Men vi har virkelig fået et dyk her til sommer, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun understreger, at selv om kystbane-strækningen har været ramt af både sporskifte og strejke - er der ingen undskyldninger for DSB.

- Det gør jo, at mange af pendlerne får lyst til at tage bilen i stedet for toget, og det er lige præcis det modsatte af det, vi ønsker at opnå.

- Jeg kan ikke garantere, at det hele er løst i morgen, men jeg kan garantere, at jeg vil holde øje med DSB, som har ansvaret for det her, slår hun fast.

DSB: Problem er løst til september

DSB har tidligere udtalt, at problemet med de manglende tog bør være løst til september eller oktober.

Pia Olsen Dyhr skiftede fredag Handels- og Investeringsministeriet ud med Trafikministeriet.

/ritzau/