Pia Olsen Dyhr: Rød blok kan tabe valget på Radikales udmelding

Melding fra Morten Østergaard om udlændingepolitik kan afgøre valget, frygter SF-formand.

Rød blok risikerer at tabe næste valg på udlændingepolitikken. Det frygter SF efter, at Morten Østergaard (R) i aften har meddelt, at De Radikale ikke kan støtte Mette Frederiksen som statsminister, hvis hendes udlændingepolitik bliver afhængig af Dansk Folkeparti.

Så klar var meldingen fra Pia Olsen Dyhr fra SF i aftenens Debatten fra Folkemødet. Fronterne er dermed trukket op i rød blok i kølvandet på, at Socialdemokratiet klart siger, at de vil fortsætte med at føre udlændingepolitik hen over midten og lægger op til at lave regering alene og uden Radikale.

Clement Kjersgaard: Hvis centrum-venstre taber næste valg, så er det på grund af denne udmelding (Morten Østergaards, red.)?

- Det tror jeg da meget vel, at det kan blive. Det er det blevet i 2001, det var det i 2005 og dét var det sådan set også efterfølgende. Jeg tror, at vi må være helt ærlige omkring, at udlændingeområdet er noget af det, danskerne er allermest optagede af, siger Pia Olsen Dyhr.

Håber Morten Østergaard bliver klogere

Så du siger, at Morten Østergaard i aften kan have kostet jer valget?

- Nej, for jeg håber, at Morten bliver klogere. Det er jeg jo optaget af, fordi Morten og jeg faktisk er enige om mange ting på klima, på miljø, på uddannelse, på forskning, på kvoteflygtninge, på bedre forhold for asylbørn. Men den politik får vi ikke igennem, ved at lege den her leg med, at vi godt kan pege på Lars Løkke. Altså, det er jo på månen. Det er jo de to valgmuligheder vi har. Det er Mette Frederiksen eller Lars Løkke. Og jeg kommer ikke nogensinde til at lægge SF’s mandater bag Lars Løkke, så han kan fortsætte den reaktionære politik, siger partiformanden.

Men Morten Østergaard afviser frygten. Det handler om, at danskerne faktisk har et valg, betoner han.

- Danskerne må jo træffe deres valg. Jeg har en anden tilgang til politik end den Pia Olsen Dyhr beskriver, at så må vi stikke piben ind og acceptere, at sådan er vilkårene. Vi er det eneste parti med tradition for at bære regeringsansvar, som ikke bejler til Kristian Thulesen Dahl lige nu. Det er dét som valget kommer til at handle om, siger Morten Østergaard.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2 live fra Folkemødet med Clement Kjersgaard, når han blandt andet spørger: Hvem skal styre udlændingepolitikken?

Facebook
Twitter