Pind: Lars Løkke kan ikke fremlægge bilag

Venstres udenrigsordfører afviser, at V-formand Lars Løkke Rasmussen kan fremlægge bilag fra rejser for klimaorganisation.

Søren Pind, Venstres udenrigsordfører, afviser, at V-formanden kan fremlægge alle bilag

Fra både højre og venstre side af Folketinget lyder der krav om, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen skal fremlægge bilag for rejser, overnatninger og middage.

Han kritiseres for at have brugt tæt på en million kroner på flybilletter på første klasse og límousinekørsel som bestyrelsesformand i klimaorganistationen GGGI.

Men ifølge Søren Pind, der er Venstres udenrigsordfører, kan Lars Løkke Rasmussen ikke fremlægge de bilag.

- Essensen er at reglerne er ændret

- Det kan man ikke, hvis man vil arbejde sammen med et antal lande i en international organisation, for så bliver det op til dansk presse, hvornår man skal bryde den ene, anden eller tredje retningslinje.

Hvis man vil ændre de regler, der er om åbenhed, må man bede den danske minister om at rejse sagen i bestyrelsen, men det vil han ikke, siger Søren Pind.

- Essensen er, at Lars Løkke Rasmussen har ændret rejsereglerne, og det har han gjort for at strømline reglerne, og det har udviklingsministeren erklæret sig tilfreds med, siger han til DR Nyheder.