Pind og tre andre inviteres til elitens hemmelighedsfulde topmøde

Det hemmelighedsfulde netværk Bilderberg har inviteret fire prominente danskere til møde i Dresden i Tyskland.

Søren Pind (V) og tre andre inviteres til det hemmelighedsfulde netværk Bilderbergs private topmøde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Justitsminister Søren Pind (V) og tre andre danskere deltager i årets Bilderberg-møde, som i år afholdes i den tyske by Dresden fra torsdag til søndag.

Det fremgår af organisationens hjemmeside.

Bilderberggruppen er en lukket klub, hvor en lang række af verdens mest magtfulde mennesker mødes én gang om året.

For to år siden fandt Bilderberg-mødet sted i København, og sidste år var det i Østrig.

Foruden Søren Pind deltager departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel, bestyrelsesformand for legeredskabsfirmaet Kompan Christian Dyvig og Ulrik Federspiel, der er vicepræsident for globale anliggender i Haldor Topsøe.

Federspiel deltog i øvrigt også sidste år og har tidligere været Danmarks ambassadør i USA i fem år.

Thomas Ahrenkiel deltog også sidste år, da han var chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, FE. I december blev han konstitueret som departementschef.

Der har i de forgange år været en del danskere med ved de årlige møder, der alle som en har holdt tæt med, hvad der sker på møderne.

Netop det hemmelighedsfulde har været og er med til at skabe rygter og konspirationsteorier om, hvad der sker på møderne.

Formålet er, at deltagerne skal kunne færdes på kryds og tværs af de kredse, de ellers kommer i, og tale frit fra leveren uden frygt for at havne i medierne dagen efter.

Forud for møderne offentliggør Bilderberg-organisationen deltagerlisten og en løs liste over de emner, der skal drøftes.

I år skal mødet, som er nummer 64 i rækken, blandt andet handle om cybersikkerhed, flygtninge- og migrantstrømmen i Europa og energi- og råvareprisers betydning.

Desuden er situationen i Kina, Mellemøsten, Rusland og USA på dagsorden, når de omkring 130 personer fra 20 lande mødes torsdag.

Fakta: Bilderberg-gruppen

  • Bilderberg-organisationen blev dannet i 1954 af blandt andre Hollands prins Bernard, den amerikanske bankmand David Rockefeller og Denis Healy, britisk politiker, der senere blev finansminister.

  • Navnet på organisationen stammer fra hotellet, hvor de holdt deres første møde i Holland, Hotel De Bilderberg.

  • Formålet var at styrke båndet mellem Vesteuropa og USA i en tid, hvor der var kold krig og opgør med kommunismen. Metoden skulle være, at ledende politikere og andre fra USA og Vesteuropa hvert år skulle mødes for at tale uformelt om vigtige spørgsmål.

  • Kun inviterede gæster kunne deltage, og sådan er det stadig. Det er Bilderbergs styregruppe, der sender invitationer ud.

  • Der kommer typisk omkring 120-150 deltagere.

  • To tredjedele af deltagerne er fra Europa, resten fra USA. En tredjedel af deltagerne kommer fra det politiske liv, resten er fra erhvervslivet, universiteter eller andet.

  • Tidligere har blandt andre tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, tidligere finansminister Bjarne Corydon (S), Mærsk McKinney-Møller, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og tidligere Dong-direktør Anders Eldrup deltaget.

  • Kilde: bilderbergmeetings.org

/ritzau/

Facebook
Twitter