Pind: Venstrefløj skyld i Libyen-tøven

Udviklingsminister Søren Pind anklager venstrefløjen for at være skyld i, at verden så sent griber ind i Libyen: Irak-kritik har skabt berøringsangst

Udviklingsminister Søren Pind anklager nu venstrefløjen herhjemme og i udlandet for at bære et medansvar for det internationale samfunds ugelange tøven med at sende fly på vingerne i den libyske borgerkrig, skriver Berlingske.

Ifølge Pind har den "enorme kritik" af Irak-krigens grundlag sat sig spor, så den vestlige verden i dag er langt mere tilbageholdende med at etablere nye militære alliancer til afvæbning af f.eks. den libyske leder, Oberst Gaddafi.

Har skabt berøringsangst

Uden Irak-debatten ville det ifølge ministeren have været langt mere enkelt at tømre en "koalition af villige" sammen.

- Så ville en i virkeligheden banal ting som en flyveforbudszone over Libyen for længst have været etableret, for så havde der ikke været den samme berøringsangst, som de ord, der blev sagt dengang, har skabt, siger Søren Pind.

Han kalder det "hyklerisk", at venstrefløjen i dag anbefaler et flyveforbud over Libyen og mener, at deres holdninger har "haft konsekvenser for den libyske befolkning".

Støttes af DF

Pinds kritik får støtte fra Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, men afvises blankt af både Socialdemokraterne, de Radikale og SF.