Pind: Vi betaler en høj pris for Vestens passivitet i Syrien

Det, vi frygtede, er sket, siger justitsminister Søren Pind om terror i Paris.

Danmark har et højt terrorberedskab, og det fortsætter vi med. Der er ingen grund til at ændre det, siger Pind. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Justitsminister Søren Pind (V) er både vred og rystet over terrorangrebet i Paris.

Efter at den franske præsident Hollande har sagt, Islamisk Stat står bag, siger Søren Pind, at det 'desværre er gået som frygtet'.

- Syrien er et enormt sår, der dels har skabt enorme flygtningekolonner i Europa, og som også har afstedkommet terror. Vi betaler nu en høj pris for den passivitet, som Vesten har udøvet i Syrien. Det er forfærdeligt, og det gør mig ondt at se, hvor hårdt franskmændene er blevet ramt i denne her sammenhæng, siger han til DR Nyheder.

Terrorgruppen Islamisk Stat har i en officiel meddelelse taget ansvaret for angrebet, der har kostet mindst 128 livet og såret over 200 ifølge fransk politi.

Søren Pind siger, at danskere ikke skal føle sig ekstra nervøse efter angrebet. Nu og her handler det ikke om Danmark.

- Vi skal passe på, at vi ikke vender os for meget mod os selv. Den danske efterretningstjeneste har ikke nogen tegn på, at det franske angreb skal udløse noget i Danmark. Vi har et højt trusselsniveau, det har vi haft længe. Derfor bør vi måske hellere vende vores sorg og solidaritet mod Frankrig, i stedet for at gå og være bange, siger Pind.

dr.dk dækker situationen i Paris live. Følg med her.

Facebook
Twitter