Placering af politiskole skaber intern ballade i Venstre

Processen, der har ført en ny politiskole til Herning, mødes med undren af Venstre-folk.

En kreds af nordvestjyske borgmestre vil mandag holde et møde om en ny politiskoles placering. Partitoppen har dog allerede besluttet at placere den i Herning. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

V-toppens beslutning om at placere en ny politiskole i Herning udløser interne protester i regeringspartiet. Det skyldes, at flere centrale krav til politiskolen er blevet ændret i løbet af processen.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Efter at flere V-borgmestre i ugens løb har kritiseret den et år lange proces frem mod beslutningen, udfordrer Struer-borgmester Mads Jakobsen (V) justitsminister Søren Pinds beslutning.

- Søren Pind har meldt ud, at politiskolen skal ligge i Herning, men det er der flere meninger om. Så vi arbejder stadig på at få den til Holstebro, siger han.

På mandag vil en kreds af nordvestjyske borgmestre holde et møde om politiskolens placering.

Pind har forklaret beslutningen med, at regeringen vil sikre vækst i hele Danmark. Men samtidig har det været vigtigt for regeringen at få truffet en beslutning på et politifagligt grundlag.

En gennemgang, som Jyllands-Posten har foretaget af processen, viser, at flere centrale krav til den nye politiskole er blevet ændret undervejs.

Et af eksemplerne er, at kommunerne ifølge Jyllands-Posten ikke er blevet oplyst om anbefalingen til bygningens størrelse. I stedet blev de bedt om at foreslå bygninger mindre end det, der var behøvet.

Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen fra Stuer har overfor det lokale dagblad udtryk sin undren. I en skriftlig kommentar kalder han processen "fuldstændig vanvittig".

/ritzau/