Pladser på tomme modtagecentre til asylansøgere mindskes

Justitsministeriet skærer ned i kapaciteten på de modtagecentre til asylansøgere, der blev opført sidste år.

Centrene i Aabenraa og Vordingborg, der består af telte og beboelsescontainere, kan rumme 1850 personer, men bliver nu skåret ned, så de blot kan rumme 1000 personer. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Kapaciteten i de modtagecentre til asylansøgere, der blev oprettet i slutningen af sidste år, bliver nedjusteret.

Det sker, fordi der er kommet markant færre asylansøgere end ventet, oplyser Justitsministeriet.

Der er tale om to modtagecentre i Aabenraa og Vordingborg, der skulle bruges til at tilbageholde flygtninge og migranter, mens deres identitet og baggrunden for deres ophold i Danmark blev opklaret.

Strømmen af flygtninge, som centrene skulle bruges til, er dog ikke kommet, og derfor har de stået tomme hen.

- Jeg betragter det her som spild af penge. Lejren har stået opvarmet, fuldt oplyst og med bemanding siden november, og der har ikke været én eneste flygtning, sagde borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andersen (V), til Radio24syv i juni.

Centrene, der består af telte og beboelsescontainere, kan rumme 1850 personer, men bliver nu skåret ned, så de blot kan rumme 1000 personer.

- Det er afgørende, at vi er klar til at håndtere en akut situation, hvis den opstår, men samtidig skal vi selvfølgelig tage bestik af, at tilstrømningen af asylansøgere og migranter er faldet markant.

- Derfor er det sund fornuft, at vi nu nedjusterer kapaciteten til et mindre beredskab, skriver justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse.

Centrene koster samlet 44 millioner kroner årligt at drive. De omkostninger kan mindskes med justeringen af kapaciteten.

/ritzau/

Facebook
Twitter