Pludselig afbrød Troels Lund Poulsen sin formand og sagde god for Inger Støjberg i regering

Venstres finansordfører svarede på spørgsmål om Inger Støjberg, som Jakob Ellemann-Jensen ikke ville gå ind i.

Venstre præsenterede i dag en reform af beskæftigelsesindsatsen i Danmark på et pressemøde på Christiansborg. Her deltog blandt andet finansordfører Troels Lund Poulsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Venstre havde i dag indkaldt til pressemøde.

Det skulle handle om nyt udspil, der grundlæggende ville ændre beskæftigelsesindsatsen. Men det kom lige så meget til at handle om, at Konservatives Søren Pape Poulsen få timer forinden havde meldt sig som statsministerkandidat.

Under pressemødet spurgte journalister ind til, hvorvidt Inger Støjberg, der er dømt ved Rigsretten og går til valg med sit nye parti Danmarksdemokraterne, kunne blive minister i en regering ledet af Jakob Ellemann-Jensen.

Det ville partiformanden dog ikke gå ind i.

- Jeg kommer simpelthen ikke til at stå og fordele ministerposter og den slags i dag. Alle de bogstavkombinationer og hvem-skal-hvad-og-hvordan-og-hvorledes er minimum én postgang og et folketingsvalg for tidligt, svarede Ellemann.

Det er meget principielt, kan man sige?, lød det fra en af de fremmødte journalister.

- Jeg kommer ikke til at give dig et andet svar på det, sagde partiformanden og slog resolut i bordet.

Men så brød Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, ind og tog uopfordret ordet.

- Jeg tror, det er vigtigt at understrege, som Venstres formand også har sagt ved andre givne lejligheder, at hvis man har udstået sin straf, så er man så at sige renset.

- Det, du spørger om, er: Hvis Inger Støjberg ønsker at komme i regering, vil Venstre så forhindre det? Nu går jeg langt ud på planken. Vi kommer ikke til at modsætte os, at Inger Støjberg potentielt kan blive en del af en regering, hvis mandaterne falder ud på den måde.

- Vi synes, det er en hån, at vi herinde skal diskutere, hvordan en regering skal se ud, inden vælgerne har talt.

Se situationen, hvor Troels Lund Poulsen bryder ind og siger god for Støjberg i regering herunder:

Jakob Ellemann-Jensen, der ellers i første omgang ikke ville svare på spørgsmålet, tog derefter ordet og uddybede:

- Da Inger Støjberg blev stemt ud af Folketinget, handlede det om, at du ikke både kunne afsone en dom og sidde i Folketinget samtidig. Ved den lejlighed sagde vi klart og tydeligt, at når den dom var afsonet, så er det vælgernes dom, som vi har respekt for herinde.

Inger Støjberg, der i dag har dannet sit eget parti, Danmarksdemokraterne, blev sidste år kendt skyldig ved Rigsretten i sagen om den ulovlige instruks.

Ligesom Venstre er Konservative ikke afvisende overfor en regering, der inkluderer Støjberg.

- Når man har udstået sin straf, har man afsonet til samfundet. Men hvordan regeringen skal se ud, og hvem der skal være med, ved vi ikke. Det tager vi til den tid, sagde Søren Pape Poulsen under sit pressemøde tidligere i dag, hvor han annoncerede, at han går efter statsministerposten.