Politiet dropper sag mod Pernille Skipper efter udtalelser om voldtægtssag

Enhedslistens politiske ordfører blev politianmeldt i forbindelse med en omtalt voldtægtssag fra Herfølge. Nu dropper politiet sagen.

Politisk ordfører i Enhedslisten, Pernille Skipper. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Indtil nu har Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, haft en politianmeldelse hængende over hovedet for at have blandet sig i en omtalt voldtægtssag fra Herfølge.

Men nu dropper politiet at gå videre med sagen. Det oplyser Rigsadvokaten.

Det vækker glæde hos Pernille Skipper, der blev anmeldt til politiet i maj efter byretsdommen i voldtægtssagen, hvor tre unge mænd blev frikendt for at have voldtaget en ung kvinde. De tre unge mænd blev senere dømt for voldtægt og voldtægtsforsøg i landsretten.

- Det er super fint. Jeg mener ikke på noget tidspunkt, at jeg har gjort noget forkert, siger hun.

- Jeg har ikke udtalt mig om skyldsspørgsmålet i en konkret sag, men jeg har deltaget i en rigtig vigtig debat om ikke mindst kvinders retsstilling, når de er blevet udsat for seksuelle overgreb, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med.

Det var en af de unge mænds forsvarer, Simon Hauch, der stod bag politianmeldelsen, og han er langt fra tilfreds med, at politiet dropper at gå videre med sagen.

Derfor vil han klage over afgørelsen til Rigsadvokaten.

- Jeg synes, at sagen som minimum fortjener at blive prøvet for domstolene og ikke blot henlægges efter en skrivebordsafgørelse. Den er alt for principiel til ikke at blive prøvet, siger Simon Hauch.

Talte om ofrets tilstand

Advokaten mener, at den politiske ordfører har forbrudt sig mod retsplejeloven § 1017 ved at komme med urigtige oplysninger om voldtægtsofrets tilstand og samtidig komme med udtalelser, der kunne påvirke sagens endelige udfald.

Udtalelserne faldt på Pernille Skippers Facebook-profil.

- I dag har byretten i Roskilde afgjort, at tre mænd ikke kan dømmes for voldtægt af en ung pige - selvom hun var omtåget (og måske bevidstløs) af alkohol og manglede insulin, og derfor angiveligt hverken kunne sige til eller fra. Og at det hele foregik bag ved en busk udenfor en fest! Dermed siger retten også, at hvis ikke kvinder aktivt siger fra, behøver mænd ikke tænke sig om. Og hvad fanden er det da for noget sexistisk lort!?, står der i dag blandt andet i hendes opslag, som er blevet redigeret efterfølgende.

I et brev til Simon Hauch lægger politiet ifølge advokaten vægt på, at det var nyhedsbureauet Ritzaus fejl, at politikeren kom med forkerte udtalelser om, at ofret var bevidstløs, da voldtægten skete.

Samtidig lægger politiet ifølge advokaten vægt på, at udtalelserne faldt efter byretsdommen, og inden sagen blev anket til landsretten, og at der derfor ikke var udpeget en dommer, som kunne påvirkes.

Men advokat Simon Hauch mener, at sagen bør prøves ved en domstol.

- Når man udtaler sig så markant, som Pernille Skipper har gjort, må man kræve, at hun bare sætter sig et minimum ind i den sag hun udtaler sig om, udtaler advokat Simon Hauch.

Pernille Skippers indlæg efter byretsdommen, som det står i dag:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk