Politifolk klar til at dække over Engells spritkørsel

I en ny bog afslører tidligere justitsminister Hans Engell at flere politifolk var klar til at dække over hans spritkørsel, da en betonklods i 1997 havde sat stop for hans politiske karriere. Han afslog.

Hans Engell ringede selv 112, da han var kørt galt på Helsingørmotorvejen i 1997. (Foto: Jacob Langvad Nilsson © Scanpix)

Flere politifolk var klar til at dække over tidligere justitsminister og leder af Det Konservative Folkeparti, Hans Engell, efter at han i 1997 smadrede sin politiske karriere ved i fuldskab at køre ind i en betonblok på Helsingør-motorvejen.

Engell afslog imidlertid tilbuddene.

Det skriver B.T. med baggrund i Hans Engells nye erindringsbog "Farvel til Slotsholmen", der udkommer i næste uge.

Vil ikke identificere politifolkene

I bogen skriver Hans Engell, at "i tiden efter sammenstødet med betonklodsen var der mange - selv politifolk - der sagde til mig, at jeg bare skulle have ringet til dem. Så kunne de have kørt mig væk fra stedet og måske endda fået bilen med."

Hans Engell afviser i dag at identificere de politifolk, der kontaktede ham. Han ser tilbuddene som "en venlig trøst", men overvejede aldrig at tage imod dem.

- Der var ingen plads til illusioner. Jeg var fuldstændig klar over, at en smadret bil på motorvejen med min nummerplade talte sit helt eget tydelige sprog, skriver Hans Engell, der umiddelbart efter kollisionen tog sin mobiltelefon og ringede 112.

Politiforbundet: Forkasteligt

Formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen, kalder tilbuddene forkastelige.

- Jeg tager klart afstand fra, at sådan noget kan finde sted. Politiet skal ikke bøje samfundets love, uanset om det gælder en politiker eller ej, siger Peter Ibsen.