Politiforbund afviser kritik af kortere uddannelse

Politiet vil i stedet få mere efter - og videreuddannelse, og alt i alt er det en god aftale, lyder det fra Politiforbundet.

Med aftalen bliver optaget på politiskolen øget, så politistyrken i første omgang vil vokse med 300 mand. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Politiets grunduddannelse bliver skåret ned fra tre til to år, men det vil ikke skabe et dårligere politi, som nogle kritikere mener.

Det siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Vi glæder os over, at man har massivt fokus på efter- og videreuddannelse. Her kan man på en helt anden måde løfte kompetenceniveauet og få en faglig differentiering. Lykkedes det, så har vi på det uddannelsesmæssige fået en god aftale, siger han.

Lektor i politividenskab på Aalborg Universitet Adam Diderichsen siger, at Danmark vil få et discountpoliti. Han har været med til at udvikle og implementere den nuværende politiuddannelse, og han kalder det urealistisk, at det ikke får en negativ betydning for politiets kompetencer.

Udmeldingen undrer Claus Oxfeldt.

- Det er ret mærkeligt, at han kan udtale sig om det, for jeg går ikke ud fra, at han ved, hvad der ligger i aftalen om grunduddannelsen.

Overordnet er Claus Oxfeldt godt tilfreds med aftalen. Han understreger dog, at aftalen” ikke er et quickfix, men en lang proces.”

Med aftalen bliver optaget på politiskolen øget, så politistyrken i første omgang vil vokse med 300 mand.

Hos Politiforbundet er man glad for, at der nu kommer en ny politiskole, men hvor den skal ligge, har man ingen holdning til – så længe det er centralt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk