Tema Ny politiskole

Politiforbund: Drop det politiske fnidder om politiskole

Politiforbundets formand er træt af de politiske processer i sagen om en ny politiskole i Vestdanmark.

Politiformand Claus Oxfeldt er ligeglad med, om en ny politiskole skal ligge i Herning, Trekantsområdet eller andre steder. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Trekløverregeringen ønsker at bygge en helt ny politiskole i Herning, mens Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil have politiskolen placeret i eksisterende bygninger.

Nu har Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, fået nok af de politiske kampe om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark.

- Drop det politiske fnidder, siger Oxfeldt.

- Skolen skulle have været klar til brug i januar 2018. Nu kan det let blive 2020. Det er uansvarligt og mangel på respekt over for politi og borgere, lyder meldingen på politiforbundet.dk.

- Kom så i gang. Få taget de første spadestik til en ny politiskole i Vestdanmark. Vi mangler den. Vi har brug for den. Og danskerne mangler uddannede politifolk, lyder det fra Oxfeldt, der kalder situationen ærgerlig og uansvarlig.

- Vi er blevet lovet en ny politiskole i Vestdanmark. Den skal være nybygget og leve op til krav om sikkerhed og faciliteter. For mig er det fløjtende ligegyldigt, om den kommer til at ligge i Herning, Trekants-området eller andre steder. Bare den lever op til kravene, og arbejdet går i gang snarest, siger Claus Oxfeldt.

/ritzau/