Politiker-støtte til chikaneret præst i Tingbjerg

Der var rigtigt mange til gudstjeneste i Tingbjerg Kirke ved København i formiddag. Politikere kom for at støtte kirkens sygemeldte præst.

Der var rigtigt mange til gudstjeneste i Tingbjerg Kirke ved København i formiddag. Politikere kom for at støtte kirkens sygemeldte præst.

Præst Ulrich Vogel er sygemeldt og flyttet fra præsteboligen til en hemmelig adresse. Han har blandt andet været udsat for indbrud og hærværk.

Flere medlemmer af menighedsrådet tror, at det er bander i området, der står bag.

Politikere til gudstjeneste

Chikanen mod Tingbjergpræsten, Ulrich Vogel, har fået politikerne op på barikaderne, eller rettere ind på kirkebænken.

Blandt de fremmødte i dag var blandt andre undervisningsminister Bertel Haarder, partileder Pia Kjærsgaard og statsminister Lars Løkke Rasmussen, som alle var mødt op for at vise deres støtte til præsten.

Flertallets pligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde, inden han gik til gudtjenesten, at vi ikke skal acceptere, at der er et lille voldeligt mindetal som angriber de værdier vi tror på.

- Det er flertallets pligt at sige fra, sagde statsministeren.

Også de konservatives Helle Sjelle var mødt op. Hun sagde, at hun var kommet for støtte præsten.

- Jeg synes det er ganske forfærdeligt, at der er bydele, hvor vi oplever sådan noget. Jeg synes, at man som borger i København selvfølgelig skal kunne færdes trygt og frit. Og det kan man åbenbart ikke i øjeblikket, og det er rædselsfuldt, sagde Helle Sjelle til Radioavisen.

Hærværk og vold

Hele sagen begyndte da sognepræst, Ulrich Vogel for et par uger siden fik sit hjem raseret. Det var dog ikke første gang, at præsten blev udsat for angreb. Men denne gang blev det altså for meget. Ulrich Vogel er nu sygemeldt og præsteboligen skal sælges.

Bydelen Tingbjerg har de seneste år gentagne gange været hærget af hærværk og vold. I marts stoppede busserne blandt andet med at køre i området efter mørkets frembrud og i sommer blev biler sat i brand.

Facebook
Twitter