Politikere har travlt i folketingssalen - med Facebook

Socialdemokratiets MF'ere havde travlt i salen med at chatte med vælgere under Tingets afslutningsdebat. Nu skal brug af Facebook i salen drøftes.

Under Folketingets store afslutningsdebat onsdag havde en del socialdemokratiske MF'ere travlt med andet end ordkrigen: Facebook-profil og chat med vælgerne tog tid og opmærksomhed.

Sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen nåede således under debatten at opdatere sin Facebook-profil 59 gange, skriver Jyllands-Posten.

Nu vil Folketingets formand Thor Pedersen have drøftet, hvor grænsen går for brug af sociale medier som Facebook og Twitter i Folketingssalen.

S åbner chat-tjeneste

Socialdemokraterne har åbnet en tjeneste på partiets hjemmeside, hvor danskerne kan chatte med partiets politikere, mens de sidder til debat i Folketingssalen.

Sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen mener dog ikke, det fjerner hendes fokus fra debatten:

- Jeg chatter ikke, lige før jeg skal på talerstolen, siger hun til Jyllands-Posten.

- I en debat på 12 timer er det umuligt at koncentrere sig hele tiden. I stedet for at gå ud og drikke en kop kaffe eller læse avis lige som regeringens ministre, bruger jeg faktisk tiden aktivt på at tale med vælgerne.

Til debat, ikke dialog

Dansk Folkeparti kritiserer S-medlemmernes brug af Facebook i salen, og nu skal Folketingets præsidium diskutere problemet.

- Salen er skabt til debat mellem regeringen og Folketingets medlemmer, siger formand Thor Pedersen. - Det har aldrig været meningen, at der skal være dialog med borgerne i Folketingssalen.

Hvor går grænsen ?

Thor Pedersen nævner, at der i forvejen er forbud mod at tale i mobiltelefon i Folketingssalen:

- Nu er der så nogen, der chatter. Skal medlemmerne også selv kunne optage billeder i salen ?, spørger Thor Pedersen. Nu vil han have en debat om, hvor grænsen går for de sociale medier i Folketingssalen.