Politikere holder sommerferie i et tog

Tre politikere fra Folketingets trafikudvalg prøver lige nu de danske togstrækninger på egen krop. Den næste uge kører de på samtlige togruter i landet.

Tre af medlemmerne i Folketingets trafikudvalg bruger noget af deres sommerferie på at rejse Danmark tyndt med tog. Venstres Kristian Pihl Lorentzen, Socialdemokraternes Rasmus Prehn og Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti er her med tog fra Skjern til Herning.

Faktisk er det ret hyggeligt.

Sådan at være på dansk interrail med to kolleger fra Folketinget.

I disse dage rejser tre af trafikudvalgets medlemmer nemlig rundt på samtlige togstrækninger i Danmark for at 'mærke jernbanerne på egen krop'.

- Vi tænkte, at vi ville tage temperaturen på den danske togtrafik. Der bliver skrevet så meget om togene, og meget af det er negativt. Nu skal vi ud og tale med togpersonale og passagerer, siger Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører for Venstre.

Lige nu er han lidt stresset, for toget er netop rullet fra Tarm, tæt på Skjern. Og her skal de tre herrer skifte til et tog mod Herning. Et togskift, de kun har tre minutter til.

Kristian Pihl Lorentzen bruger en uge af sin sommerferie fra Folketinget sammen med Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen og Socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn.

- Kim er med i alle syv dage, og Rasmus kører med et par dage. Det var da min største bekymring, om jeg kunne holde dem ud. Men jeg vil sige, at det er på grænsen til at være rigtig, rigtig hyggeligt, siger Kristian Pihl Lorentzen, der oprindeligt havde inviteret hele trafikudvalget med på rejsen.

Ingen forsinkelser, endnu

Når Kristian Pihl Lorentzen og Kim Christiansen på søndag kl.18.28 slutter deres togrejse, har de tilbagelagt mere end 2100 kilometer på danske skinner.

Turens højdepunkt har indtil videre været gårsdagens møde med et såkaldt MY-diesellogomotiv. Her fik de tre mænd lov

Indtil videre har der ikke været en eneste forsinkelse på politikernes tur. En positiv overraskelse, lyder det fra de tre.

Facebook
Twitter