Politikere klar til at sætte tatovørlov under lup

Venstre og SF vil give den næsten 50 år gamle lov, der forbyder tatoveringer i hovedet, på halsen og på hænderne, et servicetjek.

(Foto: modelfoto © Colourbox)

Skal det gøres lovligt at tatovere personer på hænderne og i hovedet?

Det spørgsmål er både Venstre og SF klar til at diskutere.

I dag er det strafbart at tatovere en person på halsen, hænderne og i hovedet, men loven er fra 1966 og efter alt at dømme forældet, mener Venstres Hans Christian Schmidt, der er medlem af Folketingets Sundhedsudvalg.

- Jeg tror, at tiden er løbet fra den, siger han.

Kritik fra brancheorganisation

Meldingen kommer efter, at flere tatovører oplever et voksende antal personer, der vil tatoveres de forbudte steder.

Det får nu brancheorganisationen Dansk Tatovør Laug til at kritisere loven.

- Vi har at gøre med en meget gammel lov, som er håbløst forældet. Det kan godt være, at man i 1966 havde en holdning fra samfundets side om, hvordan man mente, folk skulle se ud, men den holder ikke i dag. Man kan både få lavet permanent make up, piercinger og brandings i hele ansigtet, siger Lars Kristensen, der er formand for Dansk Tatovør Laug.

Andre regler for piercinger

Hans Christian Schmidt har også svært ved at se logikken.

- Vi har set piercinger og mange andre ting, som har vundet indpas, og når vi har tilladt det ene, bliver vi også nødt til at se på det andet. Jeg synes bestemt, det er en god idé at gå ind at se på, om den her lov skal have et serviceeftersyn, siger Hans Christian Schmidt, der understreger, at tatovørerne skal overholde den gældende lov.

SF: Vigtigt med sundheden

For SFs retsordfører Karina Lorentzen er det afgørende, at det ikke går ud over sundheden, hvis loven ændres.

- Jeg er ikke afvisende over for at kigge på det her, hvis der ikke er nogle sundhedsfarlige ting ved det. I udgangspunktet må folk selv bestemme, hvor de vil tatoveres, siger hun.

Karina Lorentzen er samtidig bekymret for, at folk, der gerne vil tatoveres de steder, der er ulovlige, ender hos tatovører, hvor der kan være sundhedsfarer.

S åben for diskussion

- Det ser ud til, at der faktisk er nogle, der får det gjort, højst sandsynligt på nogle små, skumle steder. Det er måske bedre, at man åbner op for, hvis der ikke er nogle sundhedsmæssige ricisi, at det kan foregå nogle organiserede steder, siger hun.

Socialdemokraterne er ikke afvisende over for at diskutere loven.

- Hvis der er partier, der gerne vil drøfte den slags, stiller vi naturligvis gerne op til en diskussion. Når man har at gøre med en lovgivning, der har 50 år på bagen, så er der altid god grund til at vurdere, om den er tidssvarende, siger fungerende politiske ordfører Jens Joel (S).

Facebook
Twitter