Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Politikere koger på Twitter: Forståeligt Konservative vil fyre Eva Kjer Hansen

De Konservative får overvejende opbakning til deres mistillid til Eva Kjer Hansen, som ser ud til at miste sin ministerpost.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen under høring i Miljø- og Fødevareudvalget tirsdag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De danske politikere er i kølvandet på De Konservatives mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, gået til tasterne på Twitter.

Her får De Konservative og Søren Pape Poulsen overvejende ros for at ville vælte ministeren, primært fra rød blok, men fra flere kanter møder partiet også kritik for stadig at stemme for den omstridte landbrugspakke.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Dr.dk har samlet nogle af de politiske reaktioner på Twitter herunder:

Tidligere fødevareminister Dan Jørgensen forstår godt at De Konservative vil vælte Eva Kjer Hansen, men han forstår ikke hvorfor partiet vil stemme for landbrugspakken.

Jakob Mark fra SF i en hård krtik af Eva Kjer Hansen, som han siger gjorde "Danmark sortere".

Pelle Dragsted fra Enhedslisten har respekt for Søren Papes klare melding om at usandheder til offentligheden ikke skal accepteres.

Pernille Skipper (EL) er enig i, at Eva Kjer Hansen må gå af som minister.

Mai Mercado fra De Konservative er klar i mælet: Tilliden til ministeren er væk.

Ida Auken (R) udtrykker respekt til De Konservative for at kæmpe for ærligheden i dansk politik.