Politikere kritiserer Joachim B. Olsen for at sove på kontor

Liberal Alliances Joachim B. Olsen får kritik for at sove på en luftmadras på sit folketingskontor.

Liberal Alliances Joachim B. Olsen får kritik for at sove på en luftmadras på sit folketingskontor.

Præsidiemedlemmerne Søren Espersen (DF) og Marianne Jelved i Morgenavisen kritiserer nu Joachim B. Olsens for at sove på sit kontor.

- Det går slet ikke. Vi kan ikke have folk til at ligge og sove på kontorerne, siger Søren Espersen (DF).

Også Marianne Jelved (R) er kritisk.

- Vi må altså have rimelige og ordnede forhold. Man må ikke sove på sit kontor, siger hun til avisen. men han tager kritikken roligt.

- Det er noget pjat. Det er sket måske sket 10-12 gange. Det har altid været, når jeg har arbejdet sent og siddet og læst til klokken 02-03 og så lagt mig på en madras og stået op klokken 07. Det tager jeg stille og roligt, siger Joachim B. Olsen til Ritzau.

Sover mest hos svigerforældre

Han understreger, at han det seneste halve år sovet 90-95 procent af tiden hos sine svigerforældre, siden han i september 2011 blev valgt til Folketinget for Liberal Alliance.

Joachim B. Olsen lover dog, at det er slut med at overnatte på kontoret.

- Jeg skal selvfølgeligt nok gøre, hvad præsidiet siger. Jeg vil nødig give hverken Søren Espersen eller Marianne Jelved højt blodtryk, siger Folketingets natteravn.

Imod økonomisk kompensation

Sagen begyndte, da Joachim B. Olsen er i mod, at politikere kompenseres for at bo to steder i landet, og derfor sover han ofte på sit kontor i Folketinget, hvor han har både tøjskab, luftmadras og toilettaske stående klar til de sene dage med megen arbejde. Det skriver Jyllands-Posten.

Han er imod den høje skatteprocent og har tidligere været kritisk overfor, at politikere, der bor langt væk, kan få stillet en lejlighed til rådighed i København.

- Det er symbolet på, at vi bor i et samfund, hvor vi betaler for meget i skat, mens politikerne til gengæld definerer vores behov og indretter vores liv. Og fordi jeg havde sagt det, fangede bordet jo.

Det har været fint nok

- Jeg har sovet herinde på kontoret mange gange. Det har været fint nok, siger Joachim B. Olsen til avisen.

Men Joachim B. Olsens overnatning i Folketinget får kritik med på vejen fra Folketingets sikkerhedschef, Kim H. Pedersen. Han har oplyst de nye medlemmer om, at det ikke er tilladt.

- Medlemmerne får økonomisk kompensation for dobbelt husførelse. De penge skal netop bruges på husleje, siger han til Jyllands-Posten.

Det går slet ikke

Flere medlemmer af Folketingets Præsidium er ligeledes kritisk.

Joachim B. Olsen overtager den 1. maj et hus i hovedstaden og flytter derfor fra Aarhus. Flytningen trak ud, og det er blandt andet derfor, at han har sovet på sit kontor.

Nogle nætter har han også sovet hos partikollegaen Thyra Frank på plejehjemmet Lotte.

Facebook
Twitter