Politikere og erhvervsliv giver dumpekarakter til 7-trinsskalaen

Den nuværende karakterskala er for unuanceret og fører til for mange topkarakterer, lyder kritikken.

7-trinsskalen blev indført i 2007 for at gøre de danske karakterer mere sammenlignelige med udenlandske. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der mangler nuancer.

Der bliver uddelt for mange topkarakterer.

Og det er umuligt at belønne enestående præstationer.

Politikere og erhvervsliv er ikke begejstrede for den nuværende 7-trinsskala, skriver Berlingske.

Ifølge Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, er der et problem med "den grundlæggende tankegang" bag skalaen.

- Det er blevet en fejlfinderskala, hvor man ikke længere kan bedømme den usædvanlige og selvstændige præstation, som man kunne med 13-tallet, siger han til Berlingske.

Også de Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten vil have et eftersyn af skalaen.

SF: Skala fordrer ikke kreativitet

Alle fire partier savner en grundlæggende diskussion af karaktersystemet og mener, at der er for få muligheder for at bedømme studerende ud fra andet end et tal.

- Det er en god idé at nytænke karakterskalaen, for i dag bidrager den i alt for høj grad til den nulfejlskultur, der er opstået i uddannelsessystemet. Den bidrager ikke til, at studerende skal tænke kreativt, siger Jacob Mark, der er uddannelsesordfører i SF.

Underdirektør i Dansk Industri, Charlotte Rønhof, opfordrer til, at der bliver nedsat en kommission til at se nærmere på fordele og ulemper ved 7-trinsskalaen.

- Jeg hælder nok mest til, at man skrotter den. Min fornemmelse er, at skalaen er ved at have udspillet sin rolle, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Facebook
Twitter