Politikere raser over Politiken

Vanvid, siger Helle Thorning-Schmidt om Politikens undskyldning til muslimer, der måtte være krænket over tegninger. De radikale støtter dog Politiken.

Politikere fra en stribe partier raser over den aftale, dagbladet Politiken har indgået med en arabisk advokat om Kurt Westergaards Muhammed-tegning.

Advokaten repræsenterer angiveligt 94.923 efterkommere af profeten. I aftalen beklager Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden, at visse muslimer har følt sig krænket, da Politiken bragte Westergaards tegning som led i avisens dækning af Muhammed-sagen.

Vanvid

Christiansborg var Politikens fredagsudgave lidt af en mangelvare her til formiddag. Socialdemokraten Ole Hækkerup måtte besøge DRs redaktion for at låne et eksemplar.

- Det er det glade vanvid, var Ole Hækkerups kommentar, da han havde læst Politikens beretning om aftalen med advokaten.

Hans partiformand Helle Thorning-Schmidt er på samme linje:

- Man kan ikke gradbøje ytringsfriheden og gå i dialog med folk, der vil bestemme indholdet af danske aviser. Det er vanvittigt, siger Helle Thorning-Schmidt.

Underskrifter mod Tøger

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, kalder Seidenfadens aftale "dybt, dybt, pinlig". Og en konservativ folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Finn Möbius, har sat sig i spidsen for en indsamling af 100.000 underskrifter på Facebook i protest mod Politiken. Den gruppe har Socialdemokratiets politiske ordfører Henrik Sass Larsen nu meldt sig ind i.

Derimod er der opbakning til Politiken og Seidenfaden fra Det radikale Venstre. Partiets leder Margrethe Vestager afviser, at Politiken undergraver ytringsfriheden.

- Tværtimod udviser Politiken sådan set bare menneskelig indsigt og vilje til dialog. Politiken undskylder blot, hvis nogen er blevet krænket af, at Politiken bragte tegningerne. For det var ikke Politikens hensigt at krænke muslimer. Hvad galt er der i det?, spørger Margrethe Vestager.

FacebookTwitter