Politikere så kummerlige forhold i flygtningelejr: Det var ikke i orden

Medlemmer af Udlændinge- og Integrationsudvalget har besøgt lejre i Italien og Grækenland.

Dan Jørgensen (S) var med Udlændinge- og Integrationsudvalget i Grækenland og Italien. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, Foto: Henning Bagger / Scanpix)

Danske folketingsmedlemmer har i den forgangne uge været i Grækenland og Italien for at danne sig et indtryk af flygtningesituationen.

Og tilstanden af flygtningelejrene er af svingende kvalitet, fortæller Dan Jørgensen (S) fra Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Især én lejr på den græske ø Samos gjorde indtryk.

- Det så virkelig ikke godt ud. De boede i telte, som ikke yder beskyttelse, kvindernes sikkerhed var ikke tilstrækkelig om natten, og toiletforholdene var kummerlige.

- Det var virkelig ikke i orden, siger han.

Fik ikke adgang til lejren

Og det var bare det indtryk, som udvalget fik ved at se igennem hegnet. Det var egentlig meningen, at delegationen skulle ind og se selve lejren, men den aftale blev pludselig ændret.

- Den officielle forklaring fra de græske myndigheder var, at der var en sikkerhedsrisiko forbundet ved at være der. Men man kan jo ikke lade være med at spekulere i, om det var rigtigt, siger Dan Jørgensen.

Udvalget besøgte også en lejr ved Athen, og her var levestandarden en tand bedre, lyder det.

- Den så veldrevet ud. Det er klart, at det er aldrig sjovt at være i en flygtningelejr, men det var ikke sådan, at det var decideret uhumskt.

Har ondt af menneskerne

Rasmus Jarlov fra De Konservative deltog også. Han fortæller til Berlingske, at det er nødvendigt, at det ikke bliver for tillokkende at bo i en flygtningelejr.

- Jeg har ondt af de mennesker, der skal bo under sådan nogle forhold. Men jeg har svært ved at se, at man skal kunne gøre meget andet.

- Problemet er, at hvis forholdene for migranter bliver for attraktive, så kommer der flere af dem, siger Rasmus Jarlov til avisen.

/ritzau/