Politikerne angriber Ekstra Bladet

Grænserne mellem politikere og journalister blev trukket hårdt op i torsdagens udgave af Debatten. Og Ekstra Bladets chefredaktør var direkte i skudlinien

Grænserne mellem politikere og journalister blev trukket hårdt op i torsdagens udgave af Debatten. Og Ekstra Bladets chefredaktør var direkte i skudlinien

- At høre på Poul Madsen, det er et bundløst kar af hykleri og dårlig moral, og så skal vi oven i købet stå og klappe dig på ryggen og takke dig for det, du har gjort, sagde Anders Samuelsen, fmd. Liberal Alliance.

Spindoktoren og lækagen

Udgangspunktet var den kommende kommisionsundersøgelse af den tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen, og hans spindoktors rolle i lækage af oplysninger. En sag, der i manges øjne handler om magtmisbrug.

Ekstra Bladet valgte i søndags at navngive spindoktor for Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt, som den, der lækkede Helle Thorning Schmidts skattepapirer.

Magtmisbrug

En sag, der nu både har udløst en politisag, en undersøgelseskommission og en debat om magtmisbrug i den tidligere regering.

- Hvis der er nogen, der udøver magtmisbrug, så synes jeg, det er Ekstra Bladet, sagde Pia Kjærsgaard (DF), direkte henvendt til Poul Madsen, Ekstrabladet. Madsen indrømmerPoul Madsen indrømmede da også i programmet, at man burde have hevet tæppet væk under Peter Arnfeldt for lang tid siden.

- Det er lidt bagklogskabens ulideligt klare lys. Det handler om, at vi er blevet klogere. Vi burde have gjort det for 14 måneder siden. Vi gør det nu, fordi vi blandt andet vil bekæmpe spindoktorer, svarede chefredaktør Poul Madsen.

Men blandt politikerne var der bred enighed om, at Ekstra Bladets håndtering af sagen ikke var korrekt.

Skidt for pressen

Heller ikke TV2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, mente Ekstra Bladet har håndteret sagen korrekt, og at afsløringen af en kilde vil koste dyrt i forholdet mellem politikere og journalister.

- Poul Madsen, det du har gjort, gør ubodelig skade på hele vores branche; for hvem af f.eks. politikerne tør nu komme til os og sige "der er noget, jeg godt vil fortælle jer, spurgte Henrik Qvortup, TV2.

Poul Madsen var ikke enig med Qvortrup og politikerne, men ville godt gøre indrømmelser.

- Det er måske også gået op for mig under den her proces, at det er kørt helt af sporet. Det ER kørt helt af sporet. Det er derfor, vi bryder alle regler og gør det, vi gør i søndags, sagde Poul Madsen, Ekstra Bladet.